Een bijzondere dag op dagbehandeling De Valk PG
Een paar maanden geleden hadden wij het idee bedacht om de mantelzorgers van onze bezoekers in het zonnetje te zetten. Wij hebben namelijk veel waardering voor alle zorg en/of ondersteuning die zij aan hen geven. Dit is besproken met de cliënten;  ook zij vonden dit een goed plan. Met elkaar hebben we nagedacht hoe we dit wilden gaan aanpakken. Besloten werd om de mantelzorgers uit te nodigen voor een High Tea. Een uitnodiging werd verstuurd namens de cliënten en de medewerkers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa de nodige voorbereidingen was het vrijdag 28 oktober dan eindelijk zover. Rond 11.30 uur kwam iedereen binnen druppelen. We waren met ongeveer 40 personen. De tafels waren mooi gedekt en de ruimte was versierd met onder andere. ballonnen, slingers en teksten van “Loesje”.  Op etagères waren de koude en warme hapjes gedresseerd die klaargemaakt waren door de vrijwilligers, stagiaires en medewerkers. Marleen (hoofd van de dagbehandelingen) heette iedereen welkom. Na dit welkom kon iedereen genieten van de hapjes. En dit werd dan ook volop gedaan.  Het was een fijn en gezellig samenzijn.

Bij het naar huis gaan kregen de mantelzorgers een kleine attentie mee, gemaakt  door de bezoekers.  Dit werd erg gewaardeerd.

Onderstaande gedicht werd voorgedragen.

gedicht-mantelzorger