Diëtist

Lees hier de adviezen van onze diëtist

Advies over voeding wanneer u ziek bent en advies over hoe u gezond kunt blijven.

Kijk hieronder vast naar de volgende filmpjes:

Benieuwd naar waar eiwitten inzitten?

Meer informatie over voedingsproblemen bij het ouder worden

De diëtist adviseert en begeleidt u bij vragen over voeding en lichamelijke klachten die met voeding te maken hebben. Naast individuele voedingsadviezen geeft de diëtist ook voorlichting. Indien nodig wordt ook advies aan uw familie en/of zorgverlener gegeven.

De diëtist houdt zich onder andere bezig met:

  • het voorkomen en behandelen van ondervoeding of overgewicht
  • het geven van voedingsadviezen bij:
    – wondgenezing en decubitus
    – obstipatie en diarree
    – hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes mellitus of als er een verhoogd risico bestaat op het ontstaan van een van deze ziektebeelden.

De diëtist werkt samen met de fysiotherapeut voor het verbeteren en/of het behouden van spiermassa. Daarvoor is beweging en de inname van de juiste hoeveelheid eiwitten in de voeding nodig. Indien u vanwege slikproblemen aangepaste voeding nodig heeft, werkt de diëtist met de logopedist samen om ervoor te zorgen dat u volwaardige voeding tot u kunt kan nemen. Bij slikproblemen bestaat namelijk het risico dat u te weinig noodzakelijke voedingsstoffen en calorieën binnenkrijgt.

Specialisaties

Door scholing en intervisies zijn de diëtisten altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vocht en voeding, met name gericht op cliënten in de ouderenzorg. Ook zijn d diëtisten aangesloten bij ParkinsonNet waardoor er veel kennis en ervaring beschikbaar is. Specifiek voor cliënten met Parkinson biedt Norschoten het dagbehandelingsprogramma Parkinson Totaal aan.

Eerstelijnspraktijk

Ook voor behandeling in de eerste lijn, via verwijzing van uw huisarts, kunt u bij Norschoten terecht. Onze openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag: 08.30 – 1700 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het medisch secretariaat, telefoon: 0342-78 71 81.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de diëtisten, neem dan contact op met het secretariaat van de dienst behandeling: 0342-40 40 00 of stuur een e-mail naar: dietetiek@norschoten.nl