Coronanieuws

Vanaf woensdag 23 maart vervallen veel coronamaatregelen in Nederland. Dit is mogelijk omdat we door vaccinaties, boosterprikken en opgebouwde immuniteit, beter bestand zijn tegen het virus. Ook bij Zorgorganisatie Norschoten versoepelen we de maatregelen.

Geen maatregelen meer
Met ingang van 23 maart a.s. vervallen bij Norschoten alle coronamaatregelen. Wel nemen we onze verantwoordelijkheid op een aantal belangrijke punten. We doen dit omdat we ons verantwoordelijk voelen voor al onze bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Zo blijven onze medewerkers beschermende middelen dragen zodra een bewoner of cliënt positief is getest op corona. Ook bezoekers vragen we in dat geval om een mondneusmasker te dragen. We bieden onze medewerkers overigens onbeperkt beschermende middelen aan. Als het dragen van een mondneusmasker voor hen veiliger aanvoelt, dan zijn zij vrij om dit te dragen.  Ook voor alle  bezoekers blijven mondneusmaskers beschikbaar. Bezoekers hebben dan zelf de keus om te doen wat voor hen goed voelt.

Geef elkaar de ruimte
Vanaf volgende week is het binnen de locaties van Norschoten niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. Dit betekent dat voor bewoners en cliënten veel meer mogelijk wordt qua activiteiten. Ook de groepsgrootte voor activiteiten wordt verder verruimd. We kunnen ons voorstellen dat bewoners, cliënten en bezoekers dit heel fijn maar ook spannend vinden. We vragen iedereen daarom vriendelijk om rekening te houden met elkaar en elkaar nog steeds de ruimte te geven.

Hygiëne-adviezen blijven bestaan
Het coronavirus kan zich minder snel verspreiden als we de hygiëne-adviezen opvolgen.
We zetten deze adviezen van de Rijksoverheid nogmaals voor u op een rij:

  • U komt alleen op bezoek als u geen verkoudheidsklachten heeft.
  • Was vaak en goed uw handen met water en zeep. Doe dit altijd als u thuiskomt of ergens op bezoek gaat.
  • Hoest of nies in uw elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Raak uw gezicht zo min mogelijk aan.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen.
  • Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door het dragen van een mondkapje.

Weer in elkaars nabijheid
Voor nu wensen we onze bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers, familie, naasten en bezoekers een ontspannen tijd toe waarin we weer meer in elkaars nabijheid zijn en de afstand tot elkaar weer mogen en kunnen overbruggen. We hopen dat we hiermee een bijzondere periode kunnen afsluiten en achter ons kunnen laten. We danken iedereen voor zijn en haar medewerking en begrip in de afgelopen twee jaar. Ook nu, in tijden van grote druk en personele uitdagingen, zetten we alles op alles om goede zorg, behandeling en ondersteuning te bieden aan alle bewoners en cliënten. Daar kunt u op rekenen.

Heeft u vragen over de actuele situatie op een locatie, belt u dan met onze receptioniste: 0342 – 40 40 00.

Voor alle algemene vragen over corona verwijzen wij u naar de site van het RIVM. 
Ook op de site van de Rijksoverheid staat veel relevante informatie.
Een overzicht van al onze nieuwsberichten leest u hier.

21 maart 2022