En.. hoe gaat het nou met jou?

We horen het om ons heen. We lezen het in de kranten. We merken het binnen Norschoten.
We hebben behoefte aan contact. We willen weten hoe het gaat met de ander. Even een praatje maken en belangstelling tonen. Even niet praten over je werk, maar juist even vragen hoe het thuis gaat. Met de kids of partner. Of gewoon het delen van een leuk nieuwtje. Juist nu het kabinet ons adviseert om sociale contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te werken, neemt de behoefte aan informeel contact toe. En daar gaan we iets aan doen.

Verhalen om te delen
De adviezen van het kabinet zijn er niet voor niets, daar moeten we het mee doen. En het gemis oplossen kunnen we ook niet. Wat we wél kunnen doen is verhalen ophalen en delen hoe het nou met jou, mij en met ons gaat. Daarom maken we met ingang van november, naast de wekelijkse medewerkersnieuwsbrief, een maandelijkse nieuwsbrief met alleen maar nieuws van en over medewerkers. Over jou dus.

Een van de rubrieken van deze nieuwsbrief heeft de titel: houd vol, heb lief. In deze rubriek stellen wij een paar laagdrempelige vragen. Hoe en hoe uitgebreid je hier antwoord op geeft mag je zelf weten. Je kunt zelf de antwoorden uitwerken en naar communicatie@norschoten.nl sturen. Je mag ons ook bellen om de antwoorden telefonisch door te geven, dan werken wij het voor je uit. Liever een filmpje*) met de antwoorden maken? Doen! Juist de afwisseling zorgt ervoor dat het een gevarieerde nieuwsbrief wordt.

Heb jij ideeën voor een rubriek? Wat wil je hier nog meer lezen of delen? Geef het aan ons door. We willen dat dit een nieuwsbrief van en voor jou en je collega’s wordt!

Wie durft?
De vragen waar we mee starten staan hier onder. We vinden het tof als een aantal medewerkers voor 15 november a.s. antwoord geeft op de onderstaande vragen. We vragen je ook om een collega aan te wijzen die de vragen na jou kan beantwoorden. Het bekende estafettestokje dus. Stuur jouw antwoorden naar communicatie@norschoten.nl. Nu zijn er collega’s die denken ‘ja leuk zeg dat ga ik meteen doen’, maar er zijn vast ook collega’s die denken ‘leuk bedacht maar wanneer moet ik dat lezen dan?’ Tja, dat is uiteraard aan jou. Maar aangezien we toch bijna nergens naar toe mogen, is er vast ergens een gaatje in je agenda te vinden…

Houd vol, heb lief!

  1. Je moest ineens anders gaan werken: meer protocollen, kleurenposters en PBM op de locatie of je werkt ineens hele dagen thuis. Dat is niet altijd leuk. Maar er zitten vast ook positieve kanten aan. Kun je 1 ding benoemen wat je zou willen behouden?
  2. De horeca is weer gesloten en naar de bios gaan heeft niet meer de sfeer van voorheen.
    In de winkels loop je met een mondkapje en je staat in de rij om naar binnen te kunnen… Waar verlang jij het meeste naar als je denkt aan ‘die goede oude voor corona tijd’?
  3. Ben jij iets nieuws of meer gaan ondernemen nu je meer thuis moet blijven? Bijvoorbeeld puzzelen, handwerken of een dagelijkse work-out via You-tube?
  4. Ze zeggen over de thuiswerkers wel eens dat ze hele dagen in hun pyjamabroek lopen. Dat ziet toch niemand als je online overlegt. Zeg eens eerlijk, doe jij dat ook?
  5. Tijdens de eerste corona-golf was het voorjaar. Blaadjes aan de bomen, mooi weer. We konden lekker naar buiten. In deze tweede golf is het guur en nat en is het vroeg donker. Wat is jouw tip aan collega’s om deze donkere corona-periode toch een beetje blij door te komen?

Ik geef het stokje door aan…

*) zorg dat je filmpje maximaal 1 minuut is. Dat is voor de kijker, jouw collega’s dus, erg prettig en app het naar Maaike Vonk: 06-82 41 69 85.

Voor input of meer info: stuur een mail naar het team communicatie: communicatie@norschoten.nl