Garderen

Wat wij bieden

Op de eerste verdieping van de Dr. Kruimelstaete in Garderen wordt aan 8 cliënten met geheugenproblemen (psychogeriatrie) verpleeghuiszorg aangeboden in een kleinschalige woonvorm. Om in aanmerking te komen voor een plaats is een indicatie voor psychogeriatrische  verpleeghuiszorg nodig.

U heeft hier de beschikking over een eigen zit / slaapkamer met een inpandig balkon. De kamers kunt u inrichten met uw eigen spulletjes. Ook is er een gezamenlijke huiskamer, een woonkeuken en een groot terras met planten-, groenten-, en kruidenbakken.

Betrokkenheid en saamhorigheid zijn kenmerkend voor de locatie in Garderen. Samen koken en eten, samen koffiedrinken en praten over alledaagse dingen, samen zingen: het zijn belangrijke terugkerende ‘belevingen’ voor de cliënten.

Dagcentrum Norschoten Garderen

Het Dagcentrum van Norschoten is gevestigd op de begane grond van het woon-, gezondheids-, en welzijnscentrum Dr. Kuimelstaete. In het Dagcentrum bieden we dagopvang en dagbehandeling.

Dagopvang is bestemd voor mensen die vanuit de gemeente een Wmo-beschikking hebben gekregen. Daar bieden we diverse (groeps)activiteiten, zodat men een leuke, zinvolle dagbesteding heeft.

De dagbehandeling is bestemd voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen die behoefte hebben aan structuur en een gezellige dag. Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt daar waar behandeling of verzorging gewenst of noodzakelijk is.

Met het dagcentrum in Garderen wordt het voor de bewoners uit Garderen of directe omgeving die te maken hebben met beginnende geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen mogelijk om te blijven wonen in de vertrouwde omgeving.

Omdat Garderen een kleine gemeenschap is, zijn de meeste bezoekers van het dagcentrum bekenden van elkaar, iets wat de vertrouwelijke sfeer zeker ten goede komt.
Download hier de brochure Dagcentrum Norschoten Garderen. Of lees hier het artikel over de dagbehandeling Garderen uit september 2020.

 

Norschoten is een veelzijdige zorgorganisatie. Uw wens staat centraal en wij sluiten aan als het gaat om zorg, behandeling, welzijn en wonen.

Garderen biedt u leuke activiteiten!

Onze activiteiten en clubs

In Garderen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo kunt u zingen, sjoelen of geheugentrainingen volgen. Van het team van de kleinschalige woonvorm mag u verwachten dat zij zorgdragen voor een liefdevolle en deskundige verzorging, een veilige en gezellige sfeer en een zinvolle dagbesteding. Verder zijn er nog de wekelijkse clubs.

 

Overzicht van onze clubs

gymclub samen bewegen onder leiding van een welzijnsbegeleider
bijbelkring een moment van bezinning onder leiding van de dominee