Mondkapjes weer verplicht

Sinds 14 juli 2021 is het dragen van een mondkapje (mondneusmasker) helaas weer verplicht bij Norschoten. Ook voor bezoekers. Omdat het aantal besmettingen in Nederland toeneemt, en wij de risico’s voor bewoners en bezoekers zoveel mogelijk willen beperken, hebben we dit besluit genomen. Hiermee willen we vooral zorgen dat de andere versoepelingen door kunnen blijven gaan.

Hygiënemaatregelen en risico’s
Ondanks dat steeds meer mogelijk is en ondanks dat veel bewoners zijn gevaccineerd, blijven de hygiënemaatregelen bij Norschoten van kracht. Deze maatregelen zijn:

  • Bezoek komt maximaal met twee (volwassen) personen tegelijk zodat altijd 1,5 meter afstand bewaard blijft in de woning/het appartement van de bewoner
  • Kinderen tot 12 jaar tellen niet mee als volwassen persoon
  • Bezoek is welkom als men geen verkoudheidsklachten heeft en geen klachten die wijzen op corona
  • Bezoek desinfecteert handen bij binnenkomst
  • Bezoek draagt een mondkapje gedurende het hele bezoek
  • Bezoek registreert zich bij binnenkomst (blijft nodig voor eventueel bron- en contactonderzoek)
  • Bezoek houdt altijd 1,5 meter afstand tot anderen tijdens het bezoek

Meer bezoek mogelijk
Sinds 26 juni mogen we in Nederland weer meer mensen ontvangen, zowel buiten als thuis. Wel geeft het kabinet nadrukkelijk aan dat dit alleen kan en mag als 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. We zijn blij dat het ook bij Zorgorganisatie Norschoten weer mogelijk is om meer bezoekers te ontvangen. Wel adviseren we bewoners, familie en naasten om verstandig om te gaan met bezoek. Dus maximaal twee personen op hetzelfde moment in de woning of het appartement van bewoners, zodat de 1,5 meter afstand tot andere personen echt gewaarborgd is.

Een fijne zomer
Het lijkt er op dat we beetje bij beetje weer terug komen bij de periode van voor het coronavirus. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Toch blijven we ook voorzichtig en alert en volgen alle ontwikkelingen op de voet. Op het moment dat we aanleiding zien om bezoekmogelijkheden of coronamaatregelen te wijzigen, dan informeren wij familie en contactpersonen.

Antwoorden op de veel gestelde vragen leest u hier

Een overzicht van alle nieuwsberichten leest u hier

21 juli 2021