Nieuws

Van Norschoten
10 juli 2018

Bedbankjes voor Hospice Barneveld

Hospice Barneveld blij met gift Rabofonds

overhandiging bank rabo 6Vorige week ontving zorgorganisatie Norschoten, van het Rabofonds Gelderse Vallei twee bedbankjes voor de Hospice Barneveld. Het Rabofonds Gelderse Vallei schenkt deze bedbankjes omdat dit een grote wens was van de hospice. De twee oude stretchbedden voldeden niet. De hospice wil, zoals in veel ziekenhuizen al kan, de mogelijkheid bieden van ‘rooming-in’.

Bedbank

Overdag kan de bedbank worden gebruikt door het bezoek als bank. Het meubelstuk is eenvoudig om te bouwen tot een slaapbank. Het zijn stevige bedbanken, die voldoende comfort bieden voor de ouderen partner/naasten en zien er daarbij ook mooi uit.  ’s Nachts kan een familielid dan bij een patiënt in de hospice overnachten.

Rooming-in

Karin Breuker, raad van bestuur: “Zorgorganisatie Norschoten, met name de hospice, is blij met deze gift. Voor hospicegasten is het heel belangrijk om in deze fase in hun leven hun geliefden dag en nacht nabij te hebben. Met name ’s nachts heeft een mens gedachten en zorgen en is er behoefte aan nabijheid. We zijn blij dat wij dit principe van rooming-in nu ook kunnen bieden aan de mensen die bij ons verblijven. Hier zal zeker dankbaar gebruik van gemaakt worden

Rabofonds

Het Rabofonds Gelderse Vallei sponsort locatie activiteiten op het gebied van sport, cultuur en maatschappij, met als doel om de lokale samenleving op een duurzame manier te versterken.

Nieuwsarchief