Nieuws

Van Norschoten
20 mei 2020

Bezoek aan Zorgorganisatie Norschoten

Vanaf 15 juni a.s. is weer bezoek mogelijk aan alle verpleeghuizen indien het verpleeghuis vrij is van corona-besmetting. Dit heeft premier Rutte op de persconferentie van 19 mei bekend gemaakt.

Plan per locatie 

Norschoten heeft de afgelopen dagen gewerkt aan plannen, werkinstructies en procedures, om haar deuren voor bezoek weer voorzichtig te openen. Norschoten heeft 11 locaties in verschillende dorpen, en geeft zorg aan verschillende doelgroepen. Per locatie is een plan gemaakt hoe we het bezoek weer veilig binnen de muren kunnen ontvangen. Om dit volgens de richtlijnen te kunnen doen, en ook direct klaar te zijn voor de nieuwe 1,5-meter-samenleving, worden alle locaties voorzien van nieuwe bewegwijzering, (spat)schermen en instructiekaarten. Dit vraagt voor de ene locatie, bijvoorbeeld op een bovenetage, meer voorbereiding en uitvoering dan bij de andere.

15 juni als richtdatum

15 juni a.s. zijn alle locaties klaar voor de nieuwe 1,5-meter samenleving en kunnen wij bezoek conform de richtlijnen ontvangen. We hanteren wel strikte voorwaarden zoals 1 vaste bezoeker per cliënt, het opnemen van de temperatuur bij binnenkomst en gebruik mondkapjes en overige beschermende middelen voor bezoekers. Ook wordt voorafgaand aan het bezoek een vragenlijst doorgenomen met de bezoeker. Als het lukt om een locatie eerder te openen dan 15 juni, dan doen we dit uiteraard direct.

Blij en bezorgd

We zijn blij met de versoepeling van de bezoekregeling. Blij voor cliënten en familie dat weerzien straks ook binnen de muren van Zorgorganisatie Norschoten weer mogelijk is. Maar ook bezorgd, want onze cliënten zijn en blijven kwetsbaar. Bovendien voelen we ons verantwoordelijk voor de gezondheid van al onze cliënten en medewerkers. In de komende week ontvangen cliënten en familie meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden voor bezoek. Tot die tijd ontvangen wij het bezoek graag in onze ontmoethofjes of bij de onze spraakramen.

Nieuwsarchief