Nieuws

Van Norschoten
23 oktober 2020

Bezoek blijft mogelijk, wel verdere aanscherping

Nederland is opgedeeld in een aantal veiligheidsregio’s. In deze corona-periode is per regio te zien wat het risiconiveau is en welke landelijke maatregelen worden getroffen om snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De locaties van Zorgorganisatie Norschoten liggen in de regio’s Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland. Deze regio’s hebben het risiconiveau Zeer Ernstig en Ernstig. Dit is voor ons reden om de bezoekmogelijkheden aan te scherpen.

Bezoek blijft mogelijk
We houden onze deuren open voor bezoekers. We doen dit omdat we weten dat het zien van familie, naasten of bekenden, een positief effect heeft op onze bewoners. Maar elk nieuw bezoek en elk nieuw contact heeft ook een risico in zich: de kans op overdracht van het virus. Daarom brengen we het bezoek terug naar maximaal twee vaste bezoekers per bewoner. Deze nieuwe bezoekregel gaat in per maandag 26 oktober a.s. Deze regel hanteren we zolang de risiconiveaus Zeer Ernstig en Ernstig van kracht zijn.

We zetten onze bezoekregels nogmaals op een rij:

Bezoekers zijn welkom als zij geen verkoudheidsklachten hebben
Bezoekers desinfecteren hun handen als ze binnen komen
Bezoekers registreren zich en vullen de gezondheidscheck in
Bezoekers dragen gedurende het hele bezoek een mondkapje van Norschoten.
(Dit mondkapje ligt klaar)
Per bewoner zijn twee vaste bezoekers welkom
Maximaal twee bezoekers mogen gelijktijdig in het appartement
Geen bezoek aan gemeenschappelijke ruimten zoals de woonkamer
Huisdieren mogen niet mee naar binnen
Consumpties eten en meenemen is niet toegestaan (mits per stuk verpakt)

U ziet, bezoekers blijven bij ons welkom. Toch vragen wij enige terughoudendheid omdat elk nieuw bezoek en elk nieuw contact een risico in zich heeft: de kans op overdracht van het virus. Daarnaast vragen wij bezoekers de basis hygiëneregels en de bezoekafspraken te respecteren. Alleen als wij samen onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen wij onze deuren voor bezoekers open houden.

 

Nieuwsarchief