Nieuws

Van Norschoten
25 juni 2020

Bezoekmogelijkheden na 1 juli a.s.

In de afgelopen week zijn de bezoekmogelijkheden op de locaties van zorgorganisatie Norschoten verder verruimd. Onze cliënten mogen nu meerdere bezoekers ontvangen op meerdere momenten in de week. Ook mogen cliënten buiten een wandeling maken of een dagje naar huis.

Maatwerk
Onze cliënten zijn áltijd ons uitgangspunt bij het bepalen wat wel of niet mogelijk is qua bezoek.
Afhankelijk van de gezondheid en omstandigheden bepalen arts, praktijkverpleegkundige en leidinggevende wat passend is. Het kan dus zijn dat de bezoekmogelijkheden per locatie, en soms zelfs per woning verschillen. Ook in deze tweede fase. Net als in de eerste fase evalueren we na twee weken of het verruimen van het bezoek goed is gegaan. Als deze tweede fase net zo goed verloopt als fase één, dan kunnen we begin juli onze deuren nog verder openen voor bezoek.

In de loop van volgende week
Evalueren doen we exact 14 dagen ná de start van fase twee. Dit verschilt per locatie. Alle eerste contactpersonen zijn over de verruiming van fase twee schriftelijk geïnformeerd. Zij ontvangen begin juli opnieuw bericht als de bezoekmogelijkheden verder worden verruimd.

Richtlijnen blijven van kracht
Bezoekers stellen wij een aantal korte vragen. Deze vragen gaan over eventuele gezondheidsklachten. Zijn er geen verkoudheidsklachten of koorts binnen het gezin, dan is bezoek van harte welkom. Eenmaal binnen hanteren wij tijdelijke bezoekregels. Deze regels hebben wij samen met de Cliëntenraad vastgesteld. Daarnaast blijven alle hygiënemaatregelen van kracht.

Wij kijken vol vertrouwen uit naar de verdere verruiming van de bezoekmogelijkheden en zijn blij iedereen weer te mogen verwelkomen al is het met strenge regels en richtlijnen. En om maar heel duidelijk te zijn: op het moment dat een verdenking van het corona-virus wordt geconstateerd dan stopt het bezoek binnen de muren weer tijdelijk. Uiteraard worden contactpersonen hierover geïnformeerd en leest u meer op deze website.

Nieuwsarchief