Nieuws

Van Norschoten
03 juni 2020

Burgemeester bezoekt Norschoten Elspeet

Op dinsdag 2 juni overhandigde de burgemeester van Nunspeet, Breunis van de Weerd, een boeket bloemen aan de eerste bezoeker van Zorgorganisatie Norschoten, locatie Elspeet. Rikje Bouwman-Huisman bezocht deze dinsdag voor het eerst in weken haar schoonmoeder mevrouw Bouman-Van den Hoorn. Bezoek was sinds 19 maart jl. niet mogelijk door het bezoekverbod aan verpleeghuizen.

Voorzichtig vooruitkijken

De gemeente Nunspeet, waar Elspeet onder valt, is zwaar getroffen door het coronavirus. De meeste overlijdens vonden plaats in verzorgings- en verpleeghuizen, zo lazen we eerder in de media. Na een periode van zorgen, angst en veel verdriet, is burgemeester Van de Weerd blij dat we weer voorzichtig vooruit kunnen kijken. ‘Het gaat zoveel beter dat enig bezoek weer kan worden toegestaan. Corona is nog niet over en het is nog steeds vlakbij ons. Ik ken onze Elspeters een beetje en weet hoe graag ze weer op bezoek komen. Ik bind hen op het hart: doe het alleen als je zelf niet verkouden bent. En houd je nauwkeurig aan de regels van de woonvorm die je bezoekt.’

Bezoek weer mogelijk

Vanaf deze week is het weer mogelijk om cliënten van Norschoten te bezoeken. Karin Breuker, raad van bestuur: “Wij zijn blij dat wij onze deuren weer voor bezoek mogen openen al is het in aangepaste vorm. Familie, cliënten en medewerkers van Norschoten hebben naar dit moment uitgekeken.”

Voor Zorgorganisatie Norschoten is het openen van de deuren ook spannend. Want wat doet dit met cliënten? Houden ze het virus buiten de deur? Norschoten start daarom voorzichtig met één vaste bezoeker per cliënt en één of twee bezoekmomenten per week. “Nee, de burgemeester mocht inderdaad niet mee naar binnen”, lacht Gerrie van der Laan, leidinggevende locatie Elspeet, “wij houden ons echt aan de regels. De gezondheid van onze cliënten staat voorop.”

Nieuwsarchief