Nieuws

Van Norschoten
11 juli 2018

Dagbehandeling Klaverweide al 10 jaar succesvol

activiteiten dagbehandeling klw 280x248Op vrijdag 13 juli 2008 startte zorgorganisatie Norschoten op de Klaverweide een intensieve dagbehandeling voor mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen. Nu, tien jaar later, blijkt dat die start succesvol is geweest: Intussen heeft Norschoten ook in Scherpenzeel, Garderen, De Valk en Putten dagbehandelingen geopend. Het tweede lustrum van de dagbehandeling op de Klaverweide in Barneveld wordt op vrijdag 13 juli a.s. gevierd met de cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de dagbehandeling.

Activiteiten dagbehandeling

Het merendeel van de ruim twintig cliënten per week, wordt ’s ochtends door Lisette, de vaste chauffeur, per bus thuis opgehaald en naar de dagbehandeling Klaverweide gebracht. Daar staat rond de klok van tien uur de koffie en thee klaar en wordt begonnen met de activiteiten die voor die dag gepland staan. De activiteiten vinden plaats volgens een vast rooster. Zo is er elke maandagmorgen een uurtje bewegen op muziek en iedere vrijdagmorgen een programma waarbij uit zelf samengestelde bundels geestelijke en vaderlandse liederen worden gezongen. Hierbij doen ook de mensen mee die in Norschoten permanent verblijven. Regelmatig wordt er voor de cliënten van de dagbehandeling een excursie georganiseerd. Onlangs heeft men nog een bezoek gebracht aan Aeres, de vroegere agrarische school waar men onder andere kon genieten van de prachtige verzameling dien van die school. Een andere keer werd een bezoek gebracht aan het pluimveemuseum. Uitjes die een belangrijk deel van de cliënten zeer aanspreekt, omdat zij een agrarische achtergrond hebben.

Werkers van het eerste uur

Ellie van' t Klooster, Melia van Huigenbos en Nel Schellekens

Ellie van’ t Klooster, Melia van Huigenbos en Nel Schellekens

Van de groep vaste begeleiders die voor de goede gang van zaken verantwoordelijk is, is een tweetal al vanaf de start aanwezig. Dat zijn Ellie van ’t Klooster en Melia van Huigenbos. Zij vieren dus naast het lustrumfeest ook hun tienjarig jubileum.

Vrijwilligers

Binnen Norschoten zijn er veel vrijwilligers, die meehelpen op de dagbehandeling Klaverweide. Sommigen helpen bij de geheugentraining, anderen bij de maaltijdvoorziening en weer anderen bij de motomed en fietslabyrinth (een fiets met beeldscherm waarmee men virtueel door steden en dorpen kan fietsen). Vrijwilliger Jan Mul gaat iedere woensdagmorgen met een cliënt met de duofiets naar buiten. Een van de cliënten hierover: “Ik heb nu dingen gezien waarover ik in de krant gelezen heb, maar waar ik met geen mogelijkheid kon komen. Met de duofiets heb ik onder meer tochtjes gemaakt langs het nieuwe treinstation Barneveld Zuid en langs de werkzaamheden aan de tunnel onder de spoorlijn”.  Een vrijwilliger die zeker niet vergeten mag worden om hier te noemen is Nel Schellekens. Zij is al tien jaar als vrijwilliger de gastvrouw op de dagbehandeling en zorgt voor koffie, een praatje en gezelligheid.

Feest tienjarig bestaan

Vrijdag 13 juli aanstaande zullen cliënten en partners/mantelzorgers met een middagparty het tienjarig bestaan vieren. Onder begeleiding van muziek door het ‘trio van 3’ en met diverse versnaperingen markeren we deze tien jaar en drinken een glas op een nog glorieuzere toekomst van de dagbehandeling op de Klaverweide.

Dit artikel is geschreven door een van cliënten van de dagbehandeling, te weten de heer Henk van Hernen.

 

Nieuwsarchief