Nieuws

Van Norschoten
30 mei 2017

Dagboek voor mensen met dementie

Dinsdag 6 juni 2017 vindt in Norschoten de officiële presentatie plaats van het boek ‘Licht op mijn pad, eenvoudig bijbels dagboek’. Dit boek is speciaal geschreven voor mensen met dementie en hun eventuele partners/verzorgers. Twee geestelijk verzorgers van Norschoten, ds. Peter Koeman en ds. Kees Molenaar zijn mede-auteurs van dit boek.

afbeelding boek 170x233“Uitgeverij Groen wil met uitgaven als Licht op mijn pad de mensen die met dementie te maken hebben iets in handen te geven waardoor er toch nog contact mogelijk blijft,” zegt Jan-Jaap Karsten (uitgever Groen). “Licht op mijn pad is een laagdrempelig boek met overbekende verhalen uit de bijbel, herkenbare afbeeldingen van Rino Visser die veel mensen op leeftijd al uit hun jongere jaren kennen en een zeer korte uitleg en bespreking van het bijbelverhaal. We weten namelijk dat vaak de vroegste herinneringen het langst bewaard blijven en proberen daar bij aan te knopen. We hopen dat het boekje tot zegen mag zijn en dat het een bescheiden instrument mag zijn om het contact tussen de betrokkenen te behouden.”

Boekpresentatie 6 juni

Op 6 juni 2017 vindt de feestelijke boekpresentatie plaats in Norschoten, locatie Klaverweide. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Esmé Wiegman (directeur van de Nederlandse Patiënten Vereniging NPV). De aanvang van de presentatie is om 10.00 uur. Bij de boekpresentatie zullen Peter & Carin van Essen een aantal bekende liederen ten horen brengen, speciaal voor de cliënten van Norschoten. De toegang is gratis, aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld via mail info@norschoten.nl.

Licht op mijn pad – eenvoudig bijbels dagboek | gebonden, 428 blz. | ISBN 9789088971679 | Groen, 2017

www.royaljongbloed.nl

Nieuwsarchief