Nieuws

Van Norschoten
30 augustus 2018

Filmploeg in Norschoten

filmploeg 2 245x184Deze week is er in zorgorganisatie Norschoten een filmploeg van LOCOmotion aanwezig die filmpjes maakt ten behoeve van E-learning voor de VVT-branche (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Het gaat om een serie instructiefilms over ergonomie in de langdurige zorg. Hoe kun je als zorgverlener zo gezond mogelijk werken, zonder je rug-, nek- en schouders te overbelasten? En daarbij natuurlijk ook de cliënt een zo goed mogelijke zorg te bieden.

GoedGebruik films

LOCOmotion is een landelijk werkend onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat bij zorgverleners. De Barnevelder Nico Knibbe is hier als bewegingswetenschapper aan verbonden. Een samenwerkingsverband van de werkgeversverenigingen en vakbonden heeft de ontwikkeling van deze GoedGebruik films geïnitieerd. En met succes, momenteel zijn de al eerder, deels bij zorgorganisatie Norschoten, gemaakte films bijna 3 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook worden de films intensief gebruikt bij e-learning.

Fysieke belasting zorgverleners

Omdat zorgorganisatie Norschoten zorg biedt aan cliënten met mobiliteitsbeperkingen is er veel aandacht voor de fysieke belasting van de zorgverleners.
Zorgverleners krijgen regelmatig training, er zijn zogenaamde ‘ErgoCoaches’ en op elke afdeling zijn er diverse tilhulpmiddelen. Het ligt dan ook voor de hand dat LOCOmotion en Norschoten ook nu weer van elkaars expertise gebruik maken voor het maken van een nieuwe serie GoedGebruik films.  De filmpjes gaan over arbo-gerelateerde problemen en hoe je deze aan kunt pakken, zoals bijvoorbeeld: het aan-en uittrekken van steunkousen, incontinentiemateriaal aanbrengen in combinatie met een tillift, aan- en uitkleden met contracturen, duwen van zware waskarren, goede werkhouding achter een bureau.

Nico Knibbe: “We werken heel graag samen met Norschoten. De kamers zijn niet alleen heerlijk ruim voor de cliënten, ook om te filmen is dat ideaal. En wat betreft tilhulpmiddelen is het voor ons een speeltuin, ze hebben bijna alles!”

 

Nieuwsarchief