Nieuws

Van Norschoten
14 februari 2019

Gift voor stichting Timotheos

Elk jaar kiest Norschoten rond het einde van het jaar een goed doel, waaraan medewerkers, vrijwilligers en cliënten een donatie kunnen geven. In 2018 is de Stichting Timotheos gekozen. Vandaag mocht de stichting uit handen van Karin Breuker, raad van bestuur zorgorganisatie Norschoten, een cheque ter waarde van € 1.500,- ontvangen.

Tijdens de eindejaarsmarkt voor medewerkers en vrijwilligers en tijdens de kerstvieringen voor de cliënten wordt er aandacht geschonken aan het goede doel en kan men een donatie doen. Bart Lodder nam namens de stichting Timotheos de cheque in ontvangst en heeft medewerkers in een presentatie laten zien wat de stichting met dit bedrag gaat doen.

Stichting Timotheos
De stichting is een christelijke organisatie die in Malawi mensen in nood helpt. Via training, onderwijs en hulpverlening aan (wees)kinderen en studenten brengen zij kennis over. Daarnaast zijn er diverse projecten voor volwassenen. Met de gift van Norschoten kan men drie bijeenkomsten organiseren voor 100 ‘agogo’ (grootouders). Ouderen in Malawi hebben het zwaar en dragen veelal zorg voor jonge kinderen. Zij worden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin via een meditatie Gods Woord wordt meegegeven. Na afloop wordt er een warme maaltijd gegeten en krijgen ze voor zo’n drie weken voedingsmiddelen mee.

Nieuwsarchief