Nieuws

Van Norschoten
11 april 2019

Herkenbare nostalgie voor cliënten locatie Drostendijk

Leden stichting Vrienden van Norschoten bij de tot boekenkast getransformeerde lift

Vandaag was er een kleine feestelijke bijeenkomst op de locatie Drostendijk. De leden van de  Stichting Vrienden van Norschoten hebben hier bekeken hoe hun gift is besteed. De stichting heeft namelijk het geld bijeengebracht om in een woning waar psychogeriatrische cliënten wonen, een aantal wanden te beplakken met nostalgisch fotobehang.

Onbezorgde, veilige sfeer

Het geheel doet denken aan een vervlogen tijd. Het roept een gevoel op van een onbezorgde en veilige sfeer waarin we de wereld verkenden.
De liftdeuren zijn onherkenbaar: je denkt een boekenkast te zien. Een wand heeft het uiterlijk van een kruidenierswinkel. De gezamenlijke woonkamer heeft nu een kachel met kolenkit en een schoorsteenmantel met een foto van een defilé ten tijde van koningin Wilhelmina. Als je uit het raam kijkt, heb je een blik op het kasteel de Schaffelaar.

Herkenning voor cliënten

Gerdien Huisman, hoofd zorg en welzijn: “Onze woning heeft nu een hele andere, warme uitstraling. Het is zo mooi te zien dat onze demente cliënten hierdoor dingen herkennen en ook actief worden. Op de ene foto zit een poes in de raamopening, op de ander een vogeltje. Je ziet dat de mensen daarop reageren. Het feit dat de lift er nu uitziet als een boekenkast, maakt ook dat onze cliënten minder de neiging hebben om weg te willen. De firma Nostalgieprint heeft prachtig werk geleverd en we zijn alle Vrienden van Norschoten dan ook heel dankbaar voor dit cadeau.”

Nieuwsarchief