Nieuws

Van Norschoten
23 februari 2017

Huis van weleer geopend in Norschoten

In zorgorganisatie Norschoten vond dinsdag 21 februari 2017 de feestelijke opening plaats van het huis van weleer. Het huis van weleer is een reminiscentieruimte waar cliënten herinneringen kunnen ophalen aan vroeger en kunnen ontspannen.

P1000551 huis van weleer 400x300Reminiscentie

Reminiscentie is een vorm van begeleiding voor ouderen waarbij het ophalen van vooral positieve herinneringen centraal staat.  De oudere gaat terug in de tijd; dit kan een positieve bijdrage leveren aan het welbevinden.  Het helpt mensen wanneer de ruimte je helemaal meeneemt in de juiste beleving. Hierdoor worden alle zintuigen geprikkeld om je mee te laten voeren naar je herinneringen.

Huis van weleer

Cliënten vinden het een prettige ruimte om in te zitten. Het is een ruimte vol met oude voorwerpen, die herinneringen oproepen aan vroeger. Voor hen biedt het huis van weleer een huiselijke en herkenbare sfeer. Mede met behulp van een van onze vrijwilligers en twee leerlingen van de Meerwaarde is deze ruimte ingericht in de stijl van de jaren 60.

P1000544 huis van weleer 385x300_bewerktOpening

Karin Breuker, bestuurder van Norschoten, verrichtte de officiële opening. Cliënten konden het huis van weleer bekijken, genieten van live muziek, chocolademelk en kruidkoek.  Ook was er een tijdelijk museum ingericht, waar uitleg werd gegeven over oude voorwerpen.

Nieuwsarchief