Nieuws

Van Norschoten
26 april 2021

Lintje voor Norschoten-vrijwilliger

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagt ‘onze’ Cokkie van der Meer vandaag een koninklijke onderscheiding te geven. En dat heeft ze enorm verdiend!

Al vanaf 2005 is Cokkie regelmatig in Norschoten te vinden als vrijwilliger. Hoe laten we vrijwilligers met een beperking instromen in het vrijwilligerswerk bij Norschoten? Dat was de eerste vraag waar Cokkie haar elders opgedane ervaring kon inzetten. Zij wist de vertaalslag te maken en het zo mogelijk te maken dat ook deze groep vrijwilligers bij ons kon aansluiten. Deze groep bijzondere vrijwilligers is uitgegroeid tot een vaste waarde in Norschoten van ca. 5 tot 7% van onze vrijwilligers.

Dank Cokkie!

Zij heeft ook een onderzoek gedaan hoe Norschoten een zelfstandige vrijwilligersraad kon vormgeven. Eind 2010 is de eerste vrijwilligersraad geïnstalleerd.

Dank Cokkie!

In 2009 werd de eerste pilot voor de maatschappelijke stage opgezet in Norschoten. Ook hier heeft Cokkie haar kennis en ervaring voor Norschoten ingezet. Met haar werkervaring in de jeugdzorg kon zij de vertaalslag maken naar jongeren om hen enthousiast te maken voor de ouderenzorg. Als voorbereiding op deze maatschappelijke stage geeft zij, samen met een collega, gastlessen op scholen. Elk jaar doen ca. 100 leerlingen een individuele maatschappelijke stage van gemiddeld ca. 20 uur. Door de inzet van Cokkie is Norschoten in de gemeente Barneveld de grootste speler voor de maatschappelijke stage geworden.

Dit alles hadden we nooit kunnen bereiken zonder de tomeloze inzet en het doorzettingsvermogen van Cokkie.

Heel veel dank Cokkie!

Nieuwsarchief