Nieuws

Van Norschoten
28 april 2015

Logopedie Norschoten wint tablet!
Barneveld - Revalidatie Barneveld

Dinsdagmorgen 14 april ontving Mevrouw Meijerink, logopedist bij Norschoten in Barneveld, van Commap een tablet met daarop de DuoPraat geïnstalleerd.

Mevrouw Meijerink heeft via www.commap.nl de gratis demoversie gedownload op haar eigen Android toestel en maakte daarmee meteen kans op een gratis Tabletcomputer met daarop DuoPraat geïnstalleerd. Uit de vele mensen die daarvan gebruik hebben gemaakt is zij als winnaar uit de bus gekomen.

Duopraat
De DuoPraat, onlangs door Commap ontwikkeld, is een communicatiehulpmiddel met een groot grafisch scherm. Het heeft een dubbele tekstdisplay zodat iemand die tegenover zit, kan meelezen wat er getypt wordt. De zinnen kunnen ook worden  uitgesproken door een duidelijke stem. Verder is er de mogelijkheid om zinnen te laten horen en te laten zien op het scherm.

Revalidatie
De DuoPraat wordt door Norschoten ingezet op de revalidatie afdeling waar mensen zijn opgenomen na een CVA of trauma met als gevolg een (ernstige) afasie/spraakverlies. Ook kan de DuoPraat ingezet worden bij mensen op de somatiekafdelingen waarbij geen taal/spraak meer valt te verwachten na revalidatie.

Commapp
Commap verzorgt communicatie apparatuur voor mensen die niet (meer) of zeer moeilijk kunnen spreken. Door het inzetten van een hulpmiddel is het voor hen vaak mogelijk om zich beter verstaanbaar te maken en daardoor mede het isolement te verbreken.
Commap levert hulpmiddelen voor mensen met spraak- en stembandproblemen, ALS, plots- en laatdoofheid, MS, Locked-In, Parkinson, CVA en NHA, dwarslaesie, afasie etc. De diensten beginnen bij het adviseren m.b.t. de selectie van hulpmiddelen, het verzorgen van de aanvraag bij de ziektekostenverzekeraar (die het apparaat bijna altijd kosteloos vergoedt) tot het trainen in de omgang met het apparaat als dat nodig is. Zie www.commap.nl.

Downloaden is nog steeds mogelijk!  Rond september wordt de volgende prijswinnaar bekend gemaakt.

Nieuwsarchief