Nieuws

Van Norschoten
12 februari 2019

Meer vrijheid voor rolstoelgebruikers

Cliënten krijgen gezamenlijk een personenauto tot hun beschikking

 

Cliënten van zorgorganisatie Norschoten die gebonden zijn aan een rolstoel, kunnen nu makkelijker met familie of vrienden op stap. Henk van Wijk, lid van de cliëntenraad Norschoten, nam namens de cliënten de sleutel in ontvangst van de nieuwe personenauto, waarin eenvoudig een rolstoel kan worden geplaatst. Zorgorganisatie Norschoten heeft de stichting Vrienden van Norschoten verzocht om een financiële bijdrage te leveren in de aanschaf van de Caddy. De Vrienden van Norschoten heeft de Stichting Gezondheids- en Welzijnszorg Barneveld bereid gevonden een gift te doen.

Karin Breuker, raad van bestuur zorgorganisatie Norschoten: ‘’Dankzij deze giften geven we cliënten een stukje vrijheid en onafhankelijkheid terug. Hiermee kunnen zij makkelijker met familie, vrienden op pad gaan. De drempel om de Caddy te gebruiken, is lager dan een uitje met de rolstoelbus: de Caddy is een gewone personenauto waar ook geen reclame op staat.”
Henk van Wijk heeft namens de cliënten de Caddy in ontvangst genomen: “Deze Caddy is het sublieme voorbeeld van het begrip: ‘regie houden over je eigen leven’.’’ Hiermee kunnen cliënten met hun naasten, gaan waar ze zelf willen.

Cliënten kunnen de Caddy eenvoudig reserveren bij de receptie van Norschoten. De auto is allrisk verzekerd. Per gereden kilometer betaalt men een kleine vergoeding. Na een korte uitleg door een vrijwilliger hoe de rolstoel vastgezet moet worden, kan de reis beginnen.

Nieuwsarchief