Nieuws

Van Norschoten
01 april 2016

Motomed en fietslabyrint voor Norschoten

De stichting Internationele Ballonfiësta Barneveld schonk vrijdag 1 april 2016 een motomed aan cliënten van Norschoten locatie Klaverweide. Norschoten was een van de drie goede doelen die mocht meedelen in het batig saldo van de ballonfiësta 2015. De motomed wordt gebruikt samen met het fietslabyrint dat werd geschonken door de stichting De Vrienden van Norschoten. ballonfiesta motomed

De heer E. van de Hoef, cliënt van de dagbehandeling Klaverweide Norschoten, had de primeur om te fietsen op deze motomed. Omdat het fietslabyrint geplaatst is voor de motomed, konden de aanwezigen met hem meekijken hoe hij door Amersfoort heen fietste.

Motomed
Een motomed is een elektrische bewegingstrainer die de beenfunctie op peil houdt. Hiermee kunnen met name ouderen op een makkelijke manier hun beenfunctie trainen. De motomed heeft verschillende functies waardoor deze voor iedereen te gebruiken is, zowel voor mensen die kunnen lopen als voor mensen in een rolstoel. Zelfs als bijvoorbeeld een been verlamd is, kan dat been passief meebewegen.

Fietslabyrint
Een fietslabyrint is een beeldscherm dat voor een motomed wordt geplaatst. Op dit beeldscherm kan via een duidelijk menu een keuze worden gemaakt uit een van de beschikbare fietsroutes door steden in Nederland en het buitenland. Cliënten genieten van de beelden en van het gevoel ergens naar op weg te zijn. Daarnaast is het ook een motivatie om te bewegen. De route op het scherm stopt met draaien als de fietser stopt met bewegen.

Blijven bewegen
Norschoten is dankbaar met deze giften voor haar cliënten. Bewegen en blijven bewegen blijkt steeds belangrijker te zijn, ook voor onze cliënten. De meeste mensen weten niet dat je door  lichaamsbeweging óók werkt aan je geheugen, aan je cognitieve (verstandelijke) functies.

Nieuwsarchief