Nieuws

Van Norschoten
12 april 2016

Nieuw: programma Parkinson Totaal

Norschoten is op de dagbehandeling De Valk in Lunteren gestart met het programma Parkinson Totaal. Het doel van dit multidisciplinaire programma is het verbeteren van de zorg rondom cliënten met de ziekte van Parkinson, zodat de kwaliteit van leven behouden blijft of zelfs verbetert.  Parkinson Totaal is een programma dat twaalf weken duurt. De eerste twee weken worden besteed aan de screening van de cliënten met de ziekte van Parkinson en direct aansluitend start een behandelprogramma van tien weken. Norschoten is de enige zorgorganisatie die in de regio deze efficiënte aanpak biedt.

Het programma

Team Parkinson Totaal

Team Parkinson Totaal

In twee weken tijd bekijken diverse behandelaren onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde de klachten van cliënten, beoordelen deze en stellen een op maat gemaakt behandeltraject samen. Direct daarna start de behandelperiode van tien weken. De teamleden beschikken over ruime kennis en ervaring met de ziekte van Parkinson en zijn aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten.De begeleiding van de mantelzorger is ook een belangrijk onderdeel in behandelplan.

Dagbehandeling

Het programma Parkinson Totaal vindt plaats op de dagbehandeling De Valk in Lunteren, waar men gespecialiseerd is in deze problematiek. Hier wordt beter inzicht verkregen in het dagelijks functioneren en de problemen waar Parkinsonpatiënten dagelijks tegenaan lopen.

Verwijzing en aanmelden

Voor deelname aan het programma Parkinson Totaal is een verwijzing van uw huisarts, neuroloog, klinisch geriater of een andere medisch specialist nodig. Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met de zorgconsulenten van Norschoten, telefoon 0342-40 40 00 / e-mail: zorgconsulenten@norschoten.nl.

Nieuwsarchief