Nieuws

Van Norschoten
28 januari 2019

Norschoten en Klimmendaal Revalidatiespecialisten op weg naar intensieve samenwerking

Zorgorganisatie Norschoten en  Klimmendaal Revalidatiespecialisten slaan de handen ineen om de mogelijkheid van samenwerking op het gebied van revalidatie verder te onderzoeken. Vandaag ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring.

Barneveld groeit sterk, waardoor ook de behoefte aan bredere revalidatiezorg in de buurt toeneemt. Norschoten en Klimmendaal gaan daarom onderzoek doen hoe zij nog intensiever kunnen samenwerken. Recent sloegen Norschoten en Klimmendaal de handen al ineen bij het tekenen van een intentieverklaring voor het ‘buurtziekenhuis’ in Barneveld, waarbij ook de Barneveldse huisartsen en ziekenhuis Gelderse Vallei betrokken zijn. In oktober 2018 is Klimmendaal gestart met een poliklinisch spreekuur van de revalidatiearts op de locatie Klaverweide van Norschoten.

Intentieverklaring

In deze intentieverklaring geven Klimmendaal en Norschoten aan dat een  intensieve samenwerking voordelen heeft. Het doel van de samenwerking is dat inwoners uit de omgeving van Barneveld dicht bij huis kunnen revalideren en behandelaren hun kennis op het gebied van geriatrische revalidatiezorg en van de medisch specialistische revalidatie kunnen bundelen. Verder past een intensievere samenwerking tussen Klimmendaal en zorgorganisatie Norschoten bij de gezamenlijke intentie tot optimalisatie van de samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen in de omgeving.

Deskundig en dichtbij

Door samen te gaan werken kunnen de zorgprofessionals van beide organisaties profiteren van elkaars kennis en ervaring, wat ten goede komt aan de zorg voor cliënten. Daarnaast is het spreekuur van Klimmendaal  in Barneveld een uitbreiding van het zorgaanbod in Barneveld, dat ervoor zorgt dat de cliënt die moet revalideren minder ver hoeft te reizen voor een consult.

Nieuwsarchief