Nieuws

Van Norschoten
03 december 2019

Norschoten in top best gewaardeerde verpleeghuizen

ZorgkaartNederland heeft vandaag bekend gemaakt dat Zorgorganisatie Norschoten in 2019 tot de tien best gewaardeerde verpleeghuizen behoort op ZorgkaartNederland. Alle ziekenhuizen en klinieken die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld. Bij verpleeghuizen volstonden dertig of meer waarderingen om mee te kunnen doen. Norschoten heeft 42 waarderingen ontvangen met een gemiddelde van 9,0.

Trots

Karin Breuker, raad van bestuur: “Ik ben trots op al onze medewerkers (zorg en staf) die iedere dag met heel veel liefde en aandacht voor onze cliënten, goede zorg leveren. In Norschoten staan cliënten én medewerkers centraal. Er wordt binnen Norschoten écht geluisterd naar de vraag van de cliënt, om deze zoveel mogelijk met ‘ja’ te beantwoorden. Dat onze cliënten en hun familie de zorg ook zo ervaren, blijkt uit alle mooie waarderingen die we terugzien op ZorgkaartNederland.”

Tevreden medewerkers, tevreden cliënten

“Als medewerkers met plezier hun werk doen, heeft dat zijn weerslag op de dagelijkse zorg die we leveren aan onze cliënten. Daar worden cliënten ook blij van. Aandacht voor medewerkers is aandacht voor de cliënt.
Deze erkenning van ZorgkaartNederland volgt op het bericht dat we onlangs kregen, namelijk dat we het keurmerk Beste Werkgever 2019-2020 mogen voeren. Dit keurmerk kregen we in vervolg op ons medewerkersbelevingsonderzoek dat we tweejaarlijks uit laten voeren door het onafhankelijke bureau Effectory.
Dus ja, we hebben alle reden om trots en dankbaar  te zijn”, aldus Breuker.

Wat doet Norschoten anders

Naast de eerder genoemde aandacht die Norschoten geeft aan haar cliënten, is  in 2018 de nieuwe functie ‘sfeermaker’ gecreëerd. Inmiddels zijn er 100 sfeermakers in dienst. Zij hebben extra aandacht voor de cliënt, zorgen voor plezier op de huiskamer en verminderen de werkdruk bij de zorgmedewerker. Hierdoor kan de zorgmedewerker zich vooral richten op de zorgtaken, waarvoor hij/zij ook is opgeleid.

Vergelijkingssite ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en bestaat nu 10 jaar. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 750.000 waarderingen online.

Nieuwsarchief