Nieuws

Van Norschoten
20 mei 2016

Norschoten locatie Kootwijkerbroek officieel geopend

AAKootwijkerbroek

In Kootwijkerbroek  is woensdag 18 mei 2016 de zorglocatie van Norschoten officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder A. de Kruijf van de gemeente Barneveld samen met een van de cliënten, de heer Zandberg. Dat gebeurde door een plaquette te onthullen met de tekst uit Ezechiël 34 vers 15 en 16a.

Bijzondere bouw

Arjen Jongstra, directeur woningstichting Barneveld, memoreerde in zijn toespraak de bijzondere samenwerking met Norschoten en de wijze waarop het gebouw tot stand is gekomen. Norschoten, de huurder van het pand en Woningstichting Barneveld, de eigenaar, zijn gezamenlijk opgetrokken bij de bouw van dit prefab zorgcomplex. Het gebouw is in 2015 in gebruik genomen voor kleinschalig wonen, waar 32 cliënten in ruime eenpersoonsappartementen verblijven.

Kloppend hart

Wethouder De Kruijf noemde in zijn toespraak de plek het kloppend hart van Kootwijkerbroek, mede door de ligging naast een basisschool. Vooral het feit dat mensen als zij zorg nodig hebben, in Kootwijkerbroek kunnen blijven wonen is een groot voordeel.

Saamhorigheid

Bram Roggeveen, directeur-bestuurder van Norschoten, en Rita van der Molen, hoofd zorg en welzijn van de locatie Kootwijkerbroek, zijn blij met dit gebouw in Kootwijkerbroek en de wijze waarop de buurt betrokken is bij Norschoten. Dankzij onder andere vele vrijwilligers en de ondernemersvereniging Kootwijkerbroek kunnen onze cliënten nu genieten van een prachtige belevingstuin, die speciaal is  ontworpen voor dementerende ouderen. Geurende planten, bloemen en bomen gaan hier de zintuigen van de ouderen prikkelen terwijl zij een rondje door de tuin lopen.

Domotica

Het gebouw is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van zorgdomotica. Deze technologie draagt bij aan een vrijere en veiligere omgeving voor de bewoners. Ieder zorgappartement in Kootwijkerbroek heeft een smart sensor. Deze slimme sensor kan op verschillende manieren de veiligheid van de bewoner bewaken. Welke bewakingsfuncties er worden toegepast, wordt samen met de bewoner bepaald en vastgelegd in het zorgleefplan. Ook op dit gebied biedt Norschoten ook in Kootwijkerbroek dus zorg op maat.

Norschoten biedt verpleging en behandeling in Barneveld, Kootwijkerbroek, Garderen, Putten en Elspeet. Verder wordt door Norschoten dagbehandeling geboden in Barneveld, De Valk, Garderen, Putten en Scherpenzeel . Daarnaast biedt Norschoten in Barneveld revalidatie- en hospicezorg.

Nieuwsarchief