Nieuws

Van Norschoten
04 april 2016

Norschoten op beurs Zorg & ICT 2016

Willemien Schep, hoofd zorg en welzijn en lid van de werkgroep zorgdomotica bij Norschoten, is op donderdag 7 april aanwezig op de vakbeurs Zorg & ICT 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor IQ Messenger geeft zij een presentatie over zorgdomotica in de praktijk van Norschoten.

Cliënt en medewerkers centraal

De cliënt en medewerkers centraal stellen en de techniek als ondersteunend middel; dat was de uitdaging waar onze zorgorganisatie voor stond in 2014. De ontwikkelingen in de wereld van (zorg)domotica en ICT volgen elkaar snel op. Het lijkt of alles mogelijk is, maar de afstemming (of communicatie) tussen die nieuwe ontwikkelingen en bestaande hard- en software of infrastructuur is vaak een belemmerende factor bij de keuze voor een nieuw product.

Ondersteuning complexe zorgprocessen

Norschoten gaf de opdracht om complexe zorgprocessen te laten ondersteunen op een voor de zorgmedewerker gemakkelijk bedienbaar apparaat. Het gaat erom dat hij/zij zo efficiënt mogelijk kan doen waar hij/zij goed in is, namelijk: zorg verlenen. Zorg, die de cliënt in zijn eigen appartement door toepassing van zorgdomotica op maat moet kunnen ontvangen.

Meer informatie?

  • Lees meer over de zorgdomotica die Norschoten heeft toegepast.
  • Het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van Windesheim heeft bij zorgorganisatie Norschoten in Barneveld e.o. onderzoek gedaan naar de implementatie van een nieuw domoticaproject. De resultaten zijn verschijnen in het boekje ‘Zorgdomotica in de praktijk’.

 

 

Nieuwsarchief