Nieuws

Van Norschoten
01 april 2021

Norschoten opent tweede dagcentrum voor Parkinson-cliënten

Op 1 april 2021 opent Zorgorganisatie Norschoten haar tweede dagcentrum in Barneveld. Dagcentrum Norschoten Schaffelaar is gelegen op Het Schaffelaar Erf van landgoed Schaffelaar.
Dit betekent niet alleen een uitbreiding van het aantal locaties van het dagcentrum, maar ook een uitbreiding in opvang en behandeling voor de cliënten met de ziekte van Parkinson. Naast het dagcentrum De Valk in Lunteren kunnen mensen met Parkinson nu ook terecht in Barneveld.

Ziekte van Parkinson
Als gevolg van de vergrijzing neemt het aantal nieuwe patiënten met de ziekte Parkinson toe onder zowel mannen als vrouwen. De ziekte van Parkinson heeft veel impact; de gevolgen zijn merkbaar voor degenen met Parkinson maar zeker ook voor hun mantelzorgers. De wachtlijst bij Norschoten voor een Parkinson Totaal-programma is dan ook lang. Op het dagcentrum bekijken diverse behandelaren, verzorgende en een specialist ouderen geneeskunde in korte tijd naar de klachten en stellen een op maat gemaakt behandeltraject samen. Dit behandeltraject duurt tien weken. Het doel van dit multidisciplinaire programma is het verbeteren van de zorg rondom cliënten met de ziekte van Parkinson, zodat de kwaliteit van leven behouden blijft of zelfs verbetert.

Dagbegeleiding en dagbehandeling
Dagcentrum Norschoten heeft nu zeven locaties in de regio waar dagelijks onder deskundige begeleiding mensen een gezellige aangename dag doorbrengen, met (groeps)activiteiten, behandeling en een gezamenlijke maaltijd. Op deze manier is het voor hen mogelijk om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ook voor de mantelzorgers betekent dit even tijd voor henzelf als hun naaste een zinvolle dag elders besteedt.

Dagcentrum Norschoten Schaffelaar
Het dagcentrum Norschoten Schaffelaar op landgoed Schaffelaar is een nieuwe locatie. Omdat de vraag naar dagbehandeling voor de groep Parkinson-cliënten groot is, is besloten met deze groep te starten. Het dagcentrum Schaffelaar wil ook opvang bieden aan mensen met andere lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen.

Nieuwsarchief