Nieuws

Van Norschoten
16 april 2020

Ontmoeten bij Zorgorganisatie Norschoten

Nu bezoek aan familie of naasten tijdelijk niet mogelijk is, hebben we binnen Zorgorganisatie Norschoten een aantal alternatieve manieren georganiseerd om het contact tussen familie en cliënten toch mogelijk te maken.

Ontmoet-hofje

Z o is er op elke locatie van Norschoten een ontmoet-hofje aangelegd. Dit hofje is afgezet met linten en hekken. Binnen dit hofje kunnen familie en cliënten elkaar ontmoeten. De gezondheid van onze cliënten staat voorop, we wegen de ontmoetingen daarom zorgvuldig af. Dat betekent dat een ontmoeting alleen na goed overleg met de leidinggevende en/of evv’er van de locatie kan plaatsvinden. Het kan ook betekenen dat voor sommige cliënten besloten wordt om dit niet of pas op een later moment in te zetten. Voor de ene cliënt draagt een ontmoeting bij aan het welbevinden, maar het zien van een bekende en weer afscheid nemen kan ook een negatief effect hebben.

Spraakraam

Ook is het op elke locatie mogelijk om via een spraakraam (kijk- en luisterverbinding) contact te leggen tussen familie en cliënt. Dit contact gaat via het raam, speciaal hiervoor zijn geluidsboxen en microfoons geïnstalleerd binnen Norschoten.

Afspraak maken
Om de ontmoetingen in goede banen te leiden én te blijven voldoen aan alle richtlijnen van het RIVM, zijn bovengenoemde ontmoetingen alleen mogelijk op afspraak. Norschoten maakt hierin zorgvuldige afwegingen, altijd met het welbevinden van cliënten als uitgangspunt. Norschoten neemt het initiatief voor het maken van afspraken met familie.

Beeldbellen

Binnen Norschoten waren wij al actief met beeldbellen. In de afgelopen week zijn de mogelijkheden om te beeldbellen geïntensiveerd, zodat nog meer communicatie tussen familie en cliënt mogelijk is. Lees hier meer over het beeldbellen

Verzachten

We weten dat niets het persoonlijke contact kan vervangen. Een stevige omhelzing, een streel over een wang, of even een klein knijpje in een hand dat het goed is, het blijft op dit moment niet mogelijk. Toch hopen we met deze mogelijkheden het gemis een beetje te verzachten en kijken ondertussen uit naar het moment dat bezoek weer mogelijk is.

Nieuwsarchief