Nieuws

Van Norschoten
01 oktober 2015

Norschoten locatie Elspeet/ Oranjehof officieel geopend

122354-opening Norschoten locatie Elspeet 28092015In Elspeet zijn maandag 28 september 2015 de zorgappartementen van zorgverlener Norschoten officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Van Hemmen en wethouder Van den Berg van de gemeente Nunspeet, samen met een van de cliënten. Dat gebeurde door een plaquette te onthullen met de tekst uit Openbaring 3 : 20.

Het bestuur en de directie van Oranjehof, zijn de naaste partners van Norschoten zijn geweest in de jarenlange strijd om in Elspeet een verpleeghuis te krijgen. De heer J. Heijkamp, de oud-voorzitter van het bestuur Oranjehof heeft hierin een belangrijke bijdragen geleverd. Verder is Norschoten bijgestaan door Omnia Wonen, het gemeentebestuur van Nunspeet, waar Elspeet onder valt, zorgkantoor Achmea, architect Alex Drost en aannemer Salverda met alle medewerkers en adviseurs. Het gebouw is eigendom van woningcorporatie Omnia Wonen, Norschoten levert hier de zorg.

Bram Roggeveen, directeur/bestuurder van Norschoten licht toe: ‘’In het complex zijn twintig tweekamerappartementen: tien op de begane grond en tien op de etage. Elk appartement heeft een eigen zitkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer met toilet. Daarnaast is er per etage een gezamenlijke keuken, zit- en eetkamer. Er zijn vijftien appartementen bestemd voor mensen met geheugenproblematiek en vijf voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook is er een logeerkamer beschikbaar voor familie of voor tijdelijke opvang, bijvoorbeeld tijdens vakanties.

Elk appartement is voorzien van zorgdomotica, een technisch systeem dat Norschoten samen met Leertouwer B.V. heeft ontwikkeld, waarmee bewoners kunnen worden gevolgd. Dit systeem bestaat uit persoonsalarmering met cameratoezicht, terwijl er een spreek-luisterverbinding op de kamer van de bewoner aanwezig is. De signalen en beelden komen rechtstreeks binnen op de smartphone van de verzorgende, die direct met de bewoner in contact kan treden.”

“Dit systeem bevordert de rust, veiligheid van de bewoner en de verzorgende behoudt de regie”, vult Klazina Dobber-Bokma, hoofd zorg en welzijn van de locatie Norschoten Elspeet/Oranjehof, aan.

“Zo merkt een sensor het op wanneer iemand om hulp roept, wanneer iemand uit bed gaat of de kamer verlaat. In die situaties krijgt een verzorgende een melding op haar smartphone, waardoor ze snel kan inschatten welke hulp nodig is. Per bewoner zijn afspraken gemaakt over de manier waarop hij of zij wordt gevolgd. Het voordeel is onder andere dat zorgmedewerkers minder nachtrondes meer te lopen, maar op afstand zien of er zorg nodig is.”

Norschoten biedt verpleging en behandeling in Barneveld, Garderen, Voorthuizen, Putten, Scherpenzeel en nu ook in Elspeet. In samenwerking met zorgcentrum Oranjehof wordt ook dagbehandeling in Elspeet aangeboden. Verder wordt door Norschoten dagbehandeling geboden in Barneveld, De Valk, Garderen, Scherpenzeel . Daarnaast biedt Norschoten in Barneveld revalidatie en hospice-zorg.

Nieuwsarchief