Nieuws

Van Norschoten
12 augustus 2020

Qwiek.up voor locatie Garderen

Onze locatie Garderen heeft een Qwiek.up gekregen.  Wat een prachtig en waardevol cadeau voor onze cliënten. Ook onze medewerkers zijn enthousiast over het gebruik van dit apparaat. De Qwiek.up projecteert beelden, die aansluiten op de persoonlijke behoeften en wensen van een cliënt. Dit zorgt niet alleen voor ontspanning, maar men wordt er ook mentaal door geactiveerd.

Dank
De Stichting Vrienden van Norschoten en de raad van bestuur bedanken daarom de familie van de cliënt van locatie Garderen hartelijk voor deze bijzondere gift.

Ontspanning en afleiding

Ondertussen is de Qwiek.up volop in gebruik. Hij wordt ingezet tijdens de middagrust, om cliënten afleiding te bieden of om te prikkelen. Zo geniet een cliënt, die regelmatig op bed ligt, van de module ‘Bubbels’. Ze volgt de bubbels met haar ogen en luistert ondertussen naar de rustige muziek.
Hij wordt ook ingezet tijdens momenten van onrust, om afleiding te bieden. Een andere cliënt is dol op kleine kinderen. Door de module ‘Baby’s en kinderen’, kan zij even ontspannen en heeft ze de afleiding die ze nodig heeft.

Nieuwsarchief