Nieuws

Van Norschoten
12 oktober 2022

Theateravond met pakkend thema voor vrijwilligers Norschoten

Gisteravond, dinsdag 11 oktober, was het feest in het Johannes Fontanus College in Barneveld. Maar liefst 100 vrijwilligers die werken bij Zorgorganisatie Norschoten kwamen samen voor een gezellige en vooral leerzame theatervoorstelling. Theatergroep Ervarea gaf deze avond een theatervoorstelling over het thema Presentie.

Presentie centraal
Bij Zorgorganisatie Norschoten staat Presentie centraal in haar manier van zorg, behandeling en dienstverlening. Het gaat over het aansluiten bij de ander en het échte contact met de ander maken. Maar hoe doe je dit nou precies, en waar moet je zoal op letten? Tijdens deze avond werden op een theatrale, muzikale en humorvolle manier tips en trics uitgewisseld en kwamen veel herkenbare situaties voorbij. Ook werden de vrijwilligers zelf aan het werk gezet. De aanwezige vrijwilligers reageerden enthousiast: ‘Wat een leuke avond, ik heb echt fijne gesprekken gehad met de andere vrijwilligers’. En: ‘wat een leuke en leerzame avond was dit. Dit moeten alle vrijwilligers over Presentie weten’.

500 vrijwillige kanjers
Bij Zorgorganisatie Norschoten werken ruim 500 vrijwilligers. Stuk voor stuk kanjers die de dagen van bewoners en cliënten nét een beetje mooier maken. Een beetje meer thuis. Vrijwilligers zijn onmisbaar. Het zijn de lichtpuntjes die zorgen voor een glimlach, voor momenten van geluk, voor het net-zoals-thuis-gevoel. Vrijwilligers wandelen of fietsen met bewoners. Zij koken samen, lezen voor of maken ‘gewoon’ een gezellig praatje. Een mooi moment zit namelijk in kleine dingen. En in grote. Zoals het ondersteunen van onze medewerkers op de hospice. Het veilig halen en brengen van onze bewoners. En het met een grote glimlach ontvangen van bezoekers.

Nieuwsarchief