Nieuws

Van Norschoten
16 november 2016

Tovertafel en koersbalmat voor Locatie Drostendijk

Donderdagmiddag 10 november  2016 kreeg Norschoten locatie Drostendijk  uit handen van de Vrienden van Norschoten een tovertafel en een koersbalmat met toebehoren overhandigd. Dit  zijn prachtige middelen die het welzijn van cliënten bevorderen.

Tovertafel

De Tovertafel is een middel om ouderen in de midden- en late stadia van dementie op een speelse manier in beweging te brengen. foto-tovertafel-266-x-225Vanuit een kastje aan het plafond worden beelden op de tafel geprojecteerd, die weer reageren op handbewegingen. Daar zit ook een verrassingselement voor hen in die stimuleert om opnieuw te reageren. Zo lijkt het op de tovertafel net of er bloemen op tafel liggen. Als je die wegveegt, verschijnen er lieveheersbeestjes.

Koersbalmat

De koersbalmat is een spel dat enigszins lijkt op jeu de boules. Het wordt gespeeld op een aparte koersbalmat van 8 bij 2 meter. Gegooid wordt met aparte ballen, waarvan het zwaartepunt niet in het midden zit. Hierdoor krijgt de bal een roterende beweging.

Blijven bewegen

Karin Breuker, bestuurder van Norschoten, had de eer deze giften in ontvangst te nemen uit handen van de heer Broekhuis, voorzitter van de Stichting Vrienden van Norschoten. Karin Breuker is er blij mee: “Zoals de tovertafel onze cliënten steeds verrast, ben ik blij verrast door de ondersteuning die de stichting Vrienden van Norschoten levert.  Daarmee wordt het mogelijk om onze cliënten extra activiteiten te bieden. Activiteiten van welke aard dan ook zijn voor ouderen belangrijk omdat ze in het dagelijks leven, zin, inhoud, plezier en ontspanning geven. Ook is het belangrijk dat onze cliënten blijven bewegen. Bewegen is goed voor zowel lichaam als geest en geheugen.
Dat stimuleren we zoveel mogelijk. Deze middelen komen dus goed van pas ”.

Nieuwsarchief