Nieuws

Van Norschoten
19 maart 2020

Update 19 maart | 21:00 uur | Gesloten voor bezoek

Zorgorganisatie Norschoten sluit met ingang van donderdagavond 19 maart de deuren van al haar locaties. Wij volgen hiermee het kabinetsbesluit op. Hoe lang onze deuren sluiten is op dit moment niet bekend. Bezoek aan onze cliënten is vanaf nu niet meer mogelijk. De locaties zijn alleen nog toegankelijk voor (zorg)medewerkers die absoluut nodig zijn op de locaties. Voor cliënten in de stervensfase worden met familie afspraken op maat gemaakt.

Geraakt in het hart

‘Het sluiten van onze deuren is een ingrijpend besluit. Onze cliënten zijn kwetsbaar en bezoek is van wezenlijk belang voor het welbevinden van onze cliënten. Soms zelfs van levensbelang. Hoewel we ons dit ten diepste beseffen, hebben we daarom in de afgelopen dagen de regels rondom bezoek steeds zorgvuldig afgewogen en in kleine stappen verder aangescherpt. De mogelijkheid tot bezoek wordt u en uw naasten nu abrupt ontnomen. Dat raakt me diep in mijn hart. Ik wens alle cliënten en naasten veel kracht en sterkte. Wat de toekomst brenge moge ons geleidt des Heeren hand.  Wie hoopt en vertrouwt op de Heer ontvangt nieuwe kracht, aldus Karin Breuker, bestuurder’.

Alternatieve manieren

Wij bieden op dit moment op enkele locaties alternatieve communicatiemogelijkheden aan, zoals contact via tablets. Ook andere alternatieven worden op dit moment in gang gezet. Alles in de wetenschap dat dit nooit het persoonlijke contact kan vervangen. Ook komt er een speciaal telefoonnummer in de lucht voor familie en contactpersonen. Onze website wordt de bron voor actuele informatie. De actualiteit gaat snel. Houd daarom deze site goed in de gaten voor de laatste maatregelen en mogelijkheden. Wij doen ons uiterste best iedereen persoonlijk te woord te staan. Wij hopen op uw begrip als ons dat niet altijd lukt.

Zorgorganisatie Norschoten een thuis, tijdelijk verblijf, revalidatie, dagbehandeling en hospicezorg

Norschoten heeft locaties in Barneveld, Putten, Lunteren, Scherpenzeel, Kootwijkerbroek, Garderen en Elspeet. Norschoten biedt een thuis aan cliënten. Zo vaak als nodig is, overlegt een speciaal gevormd team over de laatste stand van zaken en de te nemen maatregelen.

Nieuwsarchief