Nieuws

Van Norschoten
19 maart 2020

Update 19 maart | 10:30 | Maatregelen Coronavirus

U hoort en leest veel over het coronavirus. Zorgorganisatie Norschoten doet er alles aan om het coronavirus buiten de deuren te houden. We hebben diverse preventieve maatregelen genomen en scherpen regelmatig onze maatregelen aan.

Richtlijnen RIVM

Wij volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. Wij doen dit samen met het RIVM, de GGD, hulpverleners, specialist ouderenzorg en huisartsen in de regio. Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en adviseren u ook deze site in de gaten te houden:  www.rivm.nl.

Bijeenkomsten afgelast

Alle bijeenkomsten bij Norschoten die niet noodzakelijk zijn, zijn afgelast. Dat geldt helaas ook voor alle kerkdiensten van Norschoten. In overleg met de geestelijke verzorging werken we aan alternatieven en sluiten zij daar waar mogelijk individueel aan.  Landelijk zijn er ook diverse initiatieven voor online diensten. Ook de dagbehandeling op de locaties is gestopt. Begeleiding wordt zoveel mogelijk telefonisch of online voortgezet. Voor de communicatie tussen cliënten en familie wordt op sommige locaties gewerkt met tablets.

Onze medewerkers en vrijwilligers

Bij Norschoten zijn we extra waakzaam op ziekteverschijnselen. Medewerkers van Norschoten hebben extra voorzorgsmaatregelen getroffen en worden door ons zeer regelmatig op de hoogte gebracht van de actuele situatie. Om risico’s te beperken, werken kantoormedewerkers zoveel mogelijk vanuit huis. Medewerkers die koorts en luchtwegklachten hebben, blijven eveneens thuis.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze maatregelen minder welkom op u overkomen. Echter, de gezondheid van u, onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers staat voorop.

Luisterend oor

Als alternatief brengen wij u de Hulplijn van het Rode Kruis onder uw aandacht. Wellicht dat dit voor u of uw familie eventuele angst en onzekerheid kan wegnemen.
Hulplijn Rode Kruis: 070-4455 888, meer info:
https://www.rodekruis.nl/contact/

Wij wensen u veel sterkte in deze onzekere periode.

Nieuwsarchief