Nieuws

Van Norschoten
20 maart 2020

Update 20 maart | 17.30 uur | Speciaal telefoonnummer

Update 20 maart | 17.30 uur

Zorgorganisatie Norschoten heeft met ingang van donderdagavond 19 maart jl. de deuren van al haar locaties gesloten. Wij hebben hiermee het kabinetsbesluit opgevolgd. Hoe lang onze deuren sluiten is op dit moment niet bekend, maar in ieder geval tot 6 april. De locaties zijn alleen nog toegankelijk voor medewerkers die nodig zijn voor het leveren van basiszorg.

Ingrijpend besluit

Het sluiten van onze locaties is een ingrijpend besluit. Voor cliënten en familie is bezoek van wezenlijk belang voor het welbevinden. De mogelijkheid tot bezoek wordt nu abrupt ontnomen. Wij houden ons echter strikt aan de regels van de overheid. De gezondheid van onze cliënten staat bij Norschoten voorop. Wij begrijpen dat dit veel vragen, onrust, onzekerheid, verdriet en zelfs boosheid oproept. Wij doen er alles aan om cliënten en naasten zo goed mogelijk bij te staan bij deze onzekerheid.

Alternatieve manieren

Wij begrijpen dat alles wat wij verzinnen om alternatieve communicatiemanieren te bieden, het persoonlijke contact niet kan vervangen. We hopen echter dat alternatieven kunnen bijdragen aan het gemis van het bezoek. Daarom onderzoeken wij op dit moment de mogelijkheden.

Telefoonnummer voor vragen
Speciaal voor vragen van familieleden en contactpersonen, hebben wij een tijdelijk telefoonnummer geopend: 0342 – 20 30 00. Familie kan hier de komende week elke dag tussen 8.00 – 20.00 uur naar toe bellen. Wij proberen vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Uitzondering voor stervensfase
De stervensfase is een intense periode voor alle betrokkenen. Wij maken daarom uitzonderingen voor bezoek aan deze cliënten. De uitzonderingen worden met de familie besproken.

Vragen en antwoorden
Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. De meest gestelde vragen en antwoorden leest u hier

Sterkte en kracht
Medewerkers van Norschoten werken dag in dag uit aan een prettig verblijf in Norschoten, ook in deze bijzondere, moeilijke periode. U kunt daarop vertrouwen. Wij hopen samen met u dat deze periode van sluiting van korte duur is.

We wensen u en uw naasten veel kracht en sterkte toe in deze onzekere periode.

Nieuwsarchief