Nieuws

Van Norschoten
23 maart 2020

Update 23 maart | 15.30 uur | Besmetting coronavirus

Bij één van onze cliënten op locatie Drostendijk is een besmetting met het virus vastgesteld. De eerste besmetting met het coronavirus binnen Zorgorganisatie Norschoten is hiermee, zeer spijtig, een feit.

Protocol in werking
De betreffende cliënt werd sinds het vermoeden van de besmetting volgens RIVM-protocol verzorgd. De cliënt verbleef op een 1-persoonskamer (isolatie) en de zorgmedewerkers hebben strikte regels qua beschermende middelen en hygiënevoorschriften in acht genomen. De Specialist Ouderengeneeskunde heeft volgens protocol regelmatig afstemming gehad met de GGD Gelderland Midden. De gezondheidssituatie van cliënt voorafgaand aan de besmetting was echter al zeer ernstig. De cliënt is tot onze spijt inmiddels overleden. Onze deelneming aan de familie hebben we overgebracht.

Wat betekent dit voor familie of naaste
Wij proberen de dagelijkse gang van zaken voor cliënten zo veel als mogelijk doorgang te laten vinden, ook als er een vermoeden of besmetting is geconstateerd. Echter houden we ons strikt aan de regels van het RIVM. Het is belangrijk dat overige cliënten en onze medewerkers zo min mogelijk kans op besmetting lopen. Daarom werken onze medewerkers nog maar op 1 locatie.  Het volgen van het protocol betekent dat ook medewerkers en overige cliënten regelmatig gecheckt worden op hun gezondheidssituatie.

Zorgvuldig
Zorgorganisatie Norschoten gaat zeer zorgvuldig om met cliënten en medewerkers in deze onrustige tijden. We monitoren in afstemming met de GGD en het RIVM de landelijke ontwikkelingen. Het RIVM en het kabinet nemen regelmatig landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Uiteraard volgen we bij Zorgorganisatie Norschoten deze maatregelen strikt op. Samen proberen we de piek in het aantal besmettingen te voorkomen en houden we de samenleving (en vooral de zorg) draaiende.​​​

Actuele informatie op onze website

De actualiteit rondom het coronavirus gaat erg snel. Wij publiceren alle ontwikkelingen binnen Zorgorganisatie Norschoten direct op deze website. Als het om een vermoeden of besmetting van een cliënt gaat, informeren wij de betreffende familie of naaste uiteraard persoonlijk.

Telefoonnummer voor vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn. Speciaal voor familie en naasten hebben wij een telefoonnummer geopend: 0342 – 20 30 00. Familie en naasten kunnen hier elke dag tussen 8.00 – 20.00 uur naar toe bellen. Wij proberen vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en eventuele onrust weg te nemen.

Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen wij u naar website van het RIVM of het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

Zorgorganisatie Norschoten wenst alle betrokkenen veel sterkte in deze onzekere en verdrietige periode.

We weten ons gedragen door onze Heer en Heiland.

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont
en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende,
zegt tegen de HEER: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting,
mijn God, op u vertrouw ik.

(Psalm 91 vers 1)

Nieuwsarchief