Nieuws

Van Norschoten
03 februari 2021

Vaccinatie gestart: meest kwetsbaren beschermd

Zorgorganisatie Norschoten is vandaag gestart met het vaccineren van cliënten. Deze vaccinatie vindt plaats op acht verschillende locaties van Norschoten. Door een goede voorbereiding en strakke logistieke planning van het facilitair bedrijf en de praktijkverpleegkundigen, worden alle vaccinaties binnen twee dagen – door eigen verpleegkundigen – gezet.

Hoge vaccinatiebereidheid
Cliënten en eerste contactpersonen hebben medio december een brief ontvangen met de vraag een keuze te maken: wel of niet vaccineren. ‘We zijn op tijd gestart met de communicatie rondom het vaccin zodat cliënten of familie van cliënten een goede afweging en weloverwogen keuze konden maken. Het is erg fijn om te constateren dat de vaccinatiebereidheid bij de cliënten hoog is. Dat is ook best verklaarbaar aangezien cliënten dagelijks met alle maatregelen en beperkingen te maken hebben’, aldus Gea Paape, een van de praktijkverpleegkundigen bij Norschoten. En gelukkig blijkt de prikt zelf ook mee te vallen: ‘je voelt er echt helemaal niets van’ was een veel gehoorde reactie van de bewoners.

Maatregelen blijven nodig
Het coronavaccin helpt ons bij de strijd tegen corona. Vaccineren zorgt ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen en in de toekomst hopelijk weer kunnen leven zonder coronamaatregelen. Voorlopig blijft het echter belangrijk dat we ons ook houden aan alle basisregels en hygiënemaatregelen. ‘Daarom hanteren wij nog steeds bezoekregels voor bezoek aan Norschoten. Bezoekers kunnen de regels en richtlijnen inmiddels dromen. Toch blijven wij hierop wijzen. Alleen als wij samen blijven opletten en omkijken naar elkaar, kunnen wij onze deuren voor bezoekers openhouden. En daar gaan we voor’, aldus Gea Paape.

Nieuwsarchief