Nieuws

Van Norschoten
13 november 2019

Veranda Norschoten Kweekweg 'geopend'

Op de locatie Kweekweg van Zorgorganisatie Norschoten is tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel een veranda aangeboden en geopend door cliënten. De veranda is bijeengebracht en gebouwd met behulp van sponsoren en de technische dienst van Norschoten.

Wens van cliënten

De veranda in de achtertuin van de Kweekweg is bij de stichting Vrienden van Norschoten aangevraagd door de hoofden zorg en welzijn van de locatie. Cliënten wilden graag buiten een comfortabele ontmoetingsplek hebben. Een plek waar men bijvoorbeeld met familie en vrienden kan gaan zitten. Ook een plek buiten waar de tuinclub bij elkaar kan komen.

Sponsoren

De heer Addie Lassche is namens de stichting aan de slag gegaan om via sponsoren geld en mankracht bijeen te brengen. Afgelopen zomer is er dan ook hard gewerkt aan de bouw van de veranda door:

  • Van den Hoorn (beton-/tegelwerk)
  • Brandola (houtwerk)
  • Keurhorst (plaatsen)
  • Waaijenberg (beschikbaar stellen materieel)
  • Lassche hoveniers (grond- en straatwerk).

Zij hebben ook zelf letterlijk met de voeten in de klei gestaan om dit bouwwerk te realiseren. Veelal speelde dit zich af in de avonden en  op zaterdagen.

Officiële opening

De officiële opening werd door cliënten verricht. Als eerste werd de buitendeur officieel geopend door middel van het doorknippen van een lint. Voorheen was deze deur moeilijk te openen door cliënten; nu gaat deze zowel van binnen als van buiten automatisch open op het moment dat er iemand voor de deur staat. Vervolgens werd buiten bij de nieuwe veranda opnieuw een lint doorgeknipt door een van de cliënten, samen met een sponsor. Daarnaast ontvingen de cliënten nog twee vogelhuisjes van kinderen van een van de sponsoren.

Cliënten en Norschoten zijn de sponsoren bijzonder dankbaar voor deze mooie nieuwe ontmoetingsplek.

Nieuwsarchief