Nieuws

Van Norschoten
08 april 2019

Vitaliteit verbeteren door goede voeding

Norschoten heeft zich aangesloten bij het Pact Ouderenzorg. Samen met 210 andere organisaties en het ministerie van VWS zetten we ons in voor de verbetering voor de zorg voor ouderen. 
Rafaëlle en Sandra, diëtisten van Norschoten namen deel aan de bijeenkomst donderdag 28 maart 2019 die geheel in het teken van voeding stond.

Vitaliteit verbeteren door goede voeding
Hoe kunnen we de wereld van voeding(skennis) en de wereld van ouderen(zorg) zo verbinden dat we verschil maken en vitaliteit bij ouderen verbeteren door goede voeding? En hoe kunnen wij als Norschoten daaraan bijdragen?

Brug naar de praktijk  
In een subsessies zijn de diëtisten samen met wetenschappers, het Voedingscentrum en Ouderbond op de vraag in gegaan hoe ouderen zelf kijken naar voeding en hoe we hen beter kunnen bereiken. Er ligt veel kennis, maar de burg slaan naar de praktijk blijkt een uitdaging. Verbetering wordt opgepakt door samenwerking tussen meerdere lokale partijen,  zoals de gemeente, zorgverleners, winkeliers/middenstand. Waarbij een regievoerder zorgt een overkoepelende samenwerking. Out of the box denken brengt mooie initiatieven zoals het opleiden van winkelmedewerkers in het signaleren en beantwoorden van vragen bij ouderen ter voorkoming van vereenzaming en/of ondervoeding. Het allerbelangrijkste is daarbij is dat ouderen direct betrokken worden bij het zoeken naar oplossingen.

Mocht je vragen en/of  ideeën hebben dan horen wij dat graag. Mail naar dietiek@norschoten.nl

 

 

.

Nieuwsarchief