Nieuws

Van Norschoten
09 september 2021

Vrijwilligers Zorgorganisatie Norschoten in het zonnetje

Op woensdag 8 september jl. werden de vrijwilligers van Zorgorganisatie letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Een kleine 140 vrijwilligers uit Putten, Garderen, Barneveld en Kootwijkerbroek hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse vrijwilligersdag van Norschoten. Deze dag werden zij op locatie Klaverweide in Barneveld hartelijk ontvangen met koffie met lekkers. Daarna vertrokken zij voor een georganiseerde puzzeltocht door Barneveld.
De dag werd gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.

Vrijwilligers maken de dagen nét een beetje mooier
Bij zorgorganisatie Norschoten werken ruim 500 vrijwilligers. Stuk voor stuk kanjers die de dagen van bewoners en cliënten nét een beetje mooier maken. ‘Vrijwilligers zijn voor Norschoten onmisbaar. Het zijn de lichtpuntjes die zorgen voor een glimlach, voor momenten van geluk, voor het net-zoals-thuis-gevoel’, aldus Renze van den Noort, manager Zorg en Welzijn bij Norschoten. ‘Vrijwilligers wandelen of fietsen met bewoners. Zij koken samen, lezen voor of maken ‘gewoon’ een gezellig praatje. Een mooi moment zit namelijk vaak in kleine dingen. En ook in grote. Zoals het ondersteunen van onze medewerkers op de hospice, het veilig halen en brengen van onze bewoners naar de dagcentra en het begeleiden van bijbelkringen’. Medewerkers van Norschoten zijn blij dat ze deze dag weer konden organiseren na een periode vol coronamaatregelen en weinig tot geen inzet. ‘We hebben de afgelopen maanden gemerkt hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers is voor onze bewoners en cliënten. We kunnen gewoon niet zonder. Erg fijn dus om hen vandaag speciaal in het zonnetje te mogen zetten’, aldus Hetty Lommers, coördinator Welbevinden bij Norschoten.

Vrijwilligerswerk iets voor jou?
Maak jij de dag van onze bewoners ook graag nét een beetje mooier? Kom dan eens langs voor een gezellige kop koffie. Dan vertellen wij je meer over alle mogelijkheden die er zijn. Want vrijwilligers zijn en blijven nodig: vrijwilligers@norschoten.nl.

Nieuwsarchief