Nieuws

Van Norschoten
12 december 2017

Week van het Leven: 60 studenten op bezoek

w P1010155 a P1010205In het kader van de Week van het Leven ontving zorgorganisatie Norschoten op 7 december  zo’n 60 leerlingen van het Hoornbeeck College uit Amersfoort. De vakbond RMU organiseert deze week in samenwerking met diverse scholen en instellingen bijeenkomsten rond het thema ‘beschermwaardigheid van alle fasen van het leven’. In een driedaagse tour worden verschillende aspecten van dit thema belicht. Niet alleen het begin, maar ook de beschermwaardigheid van het midden en het einde van het leven staan volop in de schijnwerpers.

De leerlingen die Norschoten bezoeken zijn eerstejaars studenten van de verpleegkundige opleiding. Presentator Riekelt Pasterkamp interviewde medewerkers en een cliënt. Ook zijn  de studenten in gesprek gegaan met werkbegeleiders en medewerkers van Norschoten. Op deze manier krijgt Norschoten de kans om te laten zien hoe het is om te werken in de ouderzorg.

Vanuit Norschoten werd informatie gegeven over de opleidingsplaatsen, vakantiebanen en de nieuwe functie van sfeermaker. Voor de functie van sfeermakers zoekt Norschoten jongeren die ’s avonds in de huiskamers gezelligheid en ontspanning bieden aan psychogeriatrische cliënten.

Nieuwsarchief