Nieuws

Van Norschoten
26 november 2020

Zorgorganisatie Norschoten praktijkopleidingsinstelling GZ-psychologie

Sinds deze maand is zorgorganisatie Norschoten officieel erkend als praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Deze opleidingsplek is gerealiseerd in samenwerking met Gerion, verbonden aan het Amsterdam UMC. Psychologen die worden toegelaten tot de tweejarige opleiding tot GZ-psycholoog, gaan naast het volgen van de theorie bij opleider Gerion, direct in de praktijk aan de slag bij zorgorganisatie Norschoten. Zij krijgen begeleiding van de GZ-psychologen van Norschoten.

Eigen psycholoog als begeleider
Ineke de Sterke, GZ-psycholoog bij zorgorganisatie Norschoten, maakt zich al jaren sterk voor deze praktijkplaats. ‘GZ-psychologen zijn breed inzetbaar in de gezondheidszorg. Er is echter een groot tekort aan opleidingsplaatsen, vooral in de ouderenzorg. De combinatie van kennis opdoen en direct toepassen in de praktijk blijkt heel effectief. Door te doen en te ervaren en reflectie op het eigen handelen wordt de psycholoog in opleiding goed toegerust als zelfstandig behandelaar. Bovendien blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwste inzichten en recente onderzoeken’, aldus De Sterke.
Monique te Beek werkt ruim twee jaar bij zorgorganisatie Norschoten als psycholoog. Omdat zij affiniteit heeft met de ouderenzorg, ze zich graag verder wil ontwikkelen en er behoefte is aan verbreding van het behandelaanbod voor onze cliënten, besloot zij zich aan te melden voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Zij start in januari. En hoe mooi is het als zij hierbij begeleiding krijgt van haar eigen collega’s?

Kennis- en expertisecentrum
De erkenning als praktijkopleidingsinstelling past helemaal in de visie van zorgorganisatie Norschoten. Norschoten ontwikkelt zich steeds meer door naar een kennis- en expertisecentrum. Zij  heeft al een Wetenschapscommissie en een Professionele AdviesRaad binnen haar organisatie. Praktijkopleider zijn past helemaal in de lijn om met elkaar te blijven werken aan goede zorg,  behandeling en ondersteuning. Bovendien ziet zorgorganisatie Norschoten het als haar maatschappelijke taak en verantwoordelijkheid om niet alleen nu maar ook in de toekomst goede en kwalitatief hoge zorg te kunnen bieden. Opleiden in expertises is hier een mooi voorbeeld van.

Nieuwsarchief