Nieuws

Van Norschoten
12 januari 2021

Zorgorganisatie Norschoten toegetreden tot Universitair Netwerk Ouderenzorg

Per 1 januari van dit jaar zijn wij als zorgorganisatie toegetreden tot het UKON-netwerk. UKON staat voor Universitair Netwerk Ouderenzorg Nijmegen en bestaat uit maar liefst 19 verpleeghuiszorgorganisaties. Alle organisaties hebben een gemeenschappelijk kenmerk: zij zijn actief en ambitieus in het verbinden van praktijk en wetenschap.

Verrijkt en inspireert
De toetreding tot het UKON-netwerk gaat niet zomaar. Na een uitgebreide kennismakingsprocedure werd een officieel verzoek ingediend bij de bestuurders van de reeds aangesloten zorgorganisaties. Deze bestuurders hebben unaniem besloten dat Norschoten door haar toetreding het UKON-netwerk verrijkt en inspireert. Jolanda Meeuwsen, manager kennis- en behandelcentrum: ‘We willen onderzoek doen dat aansluit bij de praktijk en bijdraagt aan de vraag van de revalidanten en bewoners. Participeren in UKON vinden wij  een mooie stap om onderzoek toekomstbestendig te verdiepen en te borgen. Bovendien past dit perfect bij onze ingezette strategische ontwikkeling naar een kennis- en expertisecentrum’.

Wetenschap en praktijk verbinden
Wetenschap zorgt er voor dat de zorg zichzelf steeds kan verbeteren. De zorg geeft op haar beurt maatschappelijke relevantie aan de wetenschap. Praktijk en wetenschap zijn dus altijd met elkaar verbonden. Samen met UKON en de andere aangesloten organisaties streven we naar een continue verbetering van de zorg. Zorgt dat leidt tot verbetering van de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen en chronisch zieken die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Deze samenwerking geeft weer een boost aan de verbetering.

Nieuwsarchief