Nieuws

Van Norschoten
12 april 2018

Zorgorganisatie Norschoten viert 20-jarig bestaan

In de week van 9 – 12 april 2018 viert zorgorganisatie Norschoten haar 20-jarig jubileum.
Op 6 april 1998 kwam de eerste cliënt in het nieuwe verpleeghuis Norschoten in Barneveld wonen, dat destijds gebouwd was voor 90 bedden. Inmiddels is de zorgorganisatie uitgegroeid tot elf verpleeg- en dagbehandelingslocaties in de regio en biedt meer dan alleen verpleeghuiszorg.
Op alle locaties van Norschoten komt deze week een frietkraam langs om alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers te trakteren op een feestelijk patatje mét.  

Norschoten 20 jaar_400x300

Van verpleeghuis naar zorgorganisatie

Al snel na de start werd door het ministerie VWS gevraagd naar de mogelijkheid voor extra bedden. In 2003 is Norschoten gestart met tijdelijke huisvesting op de Klaverweide. In de daarop volgende jaren zijn veel verbindingen aangegaan met andere zorginstellingen, zoals verzorgingshuizen in Barnveld, de thuiszorg, de GGZ, de ziekenhuizen in de regio, maar ook met tal van andere maatschappelijke organisaties in de kleine kernen, zoals gezondheidscentra in Scherpenzeel, Garderen en Kootwijkerbroek. Naast verpleeghuiszorg heeft Norschoten zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gespecialiseerde zorgorganisatie waar men ook terecht kan voor dagbehandeling (zowel voor mensen met lichamelijke klachten als mensen met geheugenproblemen), revalidatie, eerstelijnsbehandelingen en hospicezorg.

Norschoten nu

Karin Breuker, raad van bestuur van Norschoten: “Ik geef alle medewerkers en vrijwilligers van Norschoten een pluim.  Er wordt hard en gewetensvol gewerkt en niet zonder resultaat! Cliënten geven ons al lange tijd een hoge waardering op ZorgkaartNederland. Uit een recent gehouden onderzoek naar de medewerkerstevredenheid binnen Norschoten blijkt dat we hoger dan gemiddeld in onze sector scoren op bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid en werkgeverschap.

In het vierde kwartaal van 2017 is ons kwaliteitssysteem (HKZ) uitgebreid doorgelicht conform de nieuwste normen. Ook deze toets hebben we goed doorstaan en inmiddels hebben we ook de officiële accreditatie hiervan binnen.
We kunnen met recht zeggen dat we al twintig jaar lang vanuit onze algemeen christelijke identiteit warme, betrokken en deskundige zorg verlenen aan onze cliënten. Ik ben trots op onze medewerkers en vrijwilligers die daar dag in, dag uit hard voor werken. ”

Nieuwsarchief