Nieuws

Van Norschoten
02 juni 2020

Zorgorganisatie Norschoten weer open voor bezoek

Vanaf deze week opent Norschoten haar deuren weer voor bezoek. Ook is het voor cliënten weer mogelijk om buiten te wandelen. Dat is eerder dan de geplande datum van 15 juni.
Bestuur, management en medewerkers zijn blij familie en naasten weer te kunnen verwelkomen, al is het nog in aangepaste vorm en nog niet op alle elf locaties.

Samen met cliëntenraad
Omdat de veiligheid en gezondheid van al onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers vooropstaat, zijn vooraf een aantal richtlijnen voor bezoek en wandeling gecommuniceerd met familie en contactpersonen. Deze richtlijnen zijn samen met de cliëntenraad opgesteld.

Voorzichtige start
Het bezoek aan Norschoten start voorzichtig op de locaties die twee weken vrij zijn van corona. Gestart wordt met een vaste bezoeker per cliënt en één of twee bezoekmomenten per week. Bezoek aan onze cliënten kan alleen op afspraak zodat we de richtlijnen van het RIVM goed kunnen opvolgen en overal de 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Voordat bezoekers naar binnen gaan stellen wij een aantal vragen en benadrukken we nogmaals de hygiënemaatregelen. Dit klinkt misschien streng, maar alleen samen zorgen we ervoor dat bezoek aan onze cliënten veilig verloopt.

Ervaringen opdoen
Als de ervaringen in de komende weken positief zijn, dan breiden we de bezoekmogelijkheden verder uit. Uiteraard alleen als het coronavirus buiten onze deuren blijft en bezoekers zich aan de gemaakte afspraken houden. Op het moment van een verdenking sluiten wij opnieuw onze deuren. Uiteraard blijft het voor onze cliënten altijd mogelijk om familie of naasten te ontmoeten in onze ontmoethofjes in de tuin of elkaar te spreken bij het spraakraam.

Nieuwsarchief