LSVT-team

Parkinson bezorgt u stijfheid? LSVT-therapie kan u helpen.

Parkinson

U heeft Parkinson en last van stijfheid. Kleine bewegingen zijn steeds moeilijker? Het trillen en beven zitten u in de weg. Opstaan, aankleden en lopen kosten u veel moeite. Een kortdurende intensieve LSVT-therapie kan u helpen om weer beter te bewegen.

LSVT-BIG

LSVT-BIG bestaat uit een aantal grote bewegingen met inzet en kracht. Grote stappen, grote armen, strekken van de vingers, luide stem. Met een duidelijk start- en stopmoment. Door deze oefeningen te blijven herhalen, worden de hersenen gestimuleerd de grote (overdreven) bewegingen als standaard aan te nemen.

LSVT-team

Het team bestaat uit een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Zij gaan vier weken lang vier keer per week met u aan de slag. U leert grote gebaren aan die uw kleine motoriek groot maken. Ook werkt u aan lopen, houding, balans, conditie en spierkracht. Hierdoor beweegt u beter.

Hoe gaat de aanmelding?

De revalidatiearts, geriater of neuroloog meldt u aan voor de LSVT-therapie. In een intakegesprek kijkt de behandelaar of u voldoende belastbaar bent voor de therapie. Het is ook belangrijk dat u zelf thuis kunt oefenen.

CONTACT NORSCHOTEN

Pak op die telefoon

Het LSVT-team geeft u graag de informatie die u nodig hebt.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.