LSVT-team

Parkinson bezorgt u stijfheid? LSVT-therapie kan u helpen.

Parkinson

U heeft Parkinson en last van stijfheid. Kleine bewegingen zijn steeds moeilijker? Opstaan, aankleden en lopen kosten u veel moeite. Een kortdurende intensieve LSVT-therapie kan u helpen om weer beter te bewegen.

LSVT-BIG

LSVT-BIG bestaat uit een aantal grote bewegingen met inzet en kracht. Grote stappen, grote armen, strekken van de vingers, luide stem. Met een duidelijk start- en stopmoment. Door deze oefeningen te blijven herhalen, worden de hersenen gestimuleerd de grote (overdreven) bewegingen als standaard aan te nemen.

LSVT-team

Het team bestaat uit een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Zij gaan vier weken lang vier keer per week met u aan de slag. U leert grote gebaren aan die uw kleine motoriek groot maken. Ook werkt u aan lopen, houding, balans, conditie en spierkracht. Hierdoor beweegt u beter.

Hoe gaat de aanmelding?

De revalidatiearts, geriater of neuroloog meldt u aan voor de LSVT-therapie. In een intakegesprek kijkt de behandelaar of u voldoende belastbaar bent voor de therapie. Het is ook belangrijk dat u zelf thuis kunt oefenen.

CONTACT NORSCHOTEN

Pak op die telefoon

Ieder mens is anders en vraagt daarom om behandeling op maat. Wat past bij u? Neem daarvoor contact op met de behandelaren van Norschoten. Zij kunnen u alles vertellen over het behandelcentrum, behandeling en kosten.

Op werkdagen bereikbaar via ons telefoonnummer 0342-40 40 00. Weekend, of avond? Stuur ons dan een mailtje.