Weekprogramma en therapieagenda

Weekprogramma

Het therapeutisch klimaat bestaat uit een vast weekprogramma met daarin verschillende groeps- en individuele therapieën. Tijdens deze therapieën, maar ook gedurende de rest van de dag, hanteren we een benaderingswijze die u in staat stelt om op uw eigen niveau en zo zelfstandig mogelijk te revalideren.

 Wat verwachten wij van u?

Dat u hetgeen u geleerd heeft tijdens de therapieën ook zoveel mogelijk zelf in de praktijk brengt op de afdeling. Kortom: dat u zelf leert revalideren! Denk daarbij aan zelf koffie of thee halen, zelf uw bed opmaken, u zelf verzorgen, oefeningen doen die u tijdens de therapieën heeft gekregen, zelfstandig naar het toilet gaan, enzovoort. Dit zijn, naast de therapieën, ideale trainingsmomenten voor u. Het verzorgend en verpleegkundig team is speciaal hierop getraind om u, indien nodig, daarbij te begeleiden.

Therapieagenda
Voor het plannen van uw behandelingen tijdens uw verblijf op de revalidatie, gebruikt Norschoten een roosterprogramma. Dit programma zorgt dat u iedere week een overzicht ontvangt met daarop de planning van al uw behandelingen/therapieën. Zo weet u wanneer u welke behandeling kunt verwachten en kunt u hier rekening mee behouden bij het plannen van uw bezoek. We verwachten dat u zelf op tijd op de therapieafspraak komt. Indien nodig krijgt u ook op zaterdag therapie.