Meervoudig complex gehandicapten

 

De locatie Kweekweg beschikt over een woning waar de zorg helemaal is toegespitst op cliënten die een meervoudige complexe zorgvraag hebben. Dit geldt niet alleen voor mensen ouder dan 18 jaar, die een intensieve verpleegkundige zorgvraag en een beperking in verstandelijke vermogen of beperkt bewustzijnsniveau hebben. Ook mensen die op latere leeftijd door ongeval of ziekte intensieve complexe zorg nodig hebben kunnen bij ons terecht.

Verpleegkundige zorg

In de woning bieden we verpleegkundige zorg waarbij de arts/specialist ouderengeneeskunde, de eindverantwoordelijke is. Er kan zo nodig advies of behandeling van het kennis- en behandelteam worden ingezet. Behandeling kan bestaan uit psycholoog, maatschappelijk werk, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie. De zorg ’s nachts wordt ondersteund met een uitluistersysteem met eventueel video-mogelijkheden als dit wenselijk is.

Eigen sfeer

Iedere cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer die met eigen spulletjes in een eigen sfeer ingericht kan worden. De badkamer is voor gezamenlijk gebruik. De gezamenlijke huiskamer is er voor algehele dagelijkse activiteiten zoals als de maaltijd en de koffie/thee momenten. De inrichting en uitstraling van de huiskamer is warm en huiselijk.

Zintuigprikkeling en welzijn

In de huiskamer wordt er elke dag gekookt, zodat de cliënt ook de geuren en geluiden hiervan meekrijgt. In de woning is veel zintuigprikkeling mogelijk: we werken veel met geluid, kleuren en geuren. Er is een zintuigactiverend programma dat we zoveel mogelijk inzetten bij dagelijkse vaste momenten zoals wassen, aankleden, eten. Ook zorgverleners, familieleden, of andere naasten kunnen dit programma voortzetten om zo het leven van de cliënt zo aangenaam mogelijk te maken.

Thuisgevoel

Wij hopen dat het voor de cliënt bijdraagt aan een ‘thuisgevoel’. Familie en vrienden zijn van harte welkom de gehele dag door en kunnen zowel op de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer zijn. Graag willen we samen met de cliënt en u als naaste de zorg en behandeling gestalte geven.

Voor aanmelding is het nodig dat u een passend CIZ-zorgprofiel voor verpleeghuiszorg hebt.