Volwassenen tot 60 jaar

Norschoten heeft op de locatie Kweekweg twee woningen waar volwassenen tot 60 jaar wonen. Deze woningen zijn bestemd voor volwassenen met een somatische ziekte of aandoening.

Deze groep is divers. Zo zijn er mensen die na een ernstig ongeval blijvende verpleeghuiszorg nodig hebben. Maar ook volwassenen tot 60 jaar die vanwege een somatische ziekte 24 uur zorg en nabijheid nodig hebben. Bij somatische ziekten kunt u denken aan de gevolgen van een CVA (hersenbloeding), MS, COPD enzovoort.

Andere omstandigheden

De leeftijd van deze cliënten en de maatschappelijke omstandigheden zijn anders dan die van de oudere cliënten. Daarom is er voor hen een eigen woning met huiskamer en zijn er eigen activiteiten. Vanzelfsprekend zijn er ook activiteiten mogelijk met de verschillende andere groepen cliënten binnen Norschoten.

Eigen zit/slaapkamer

U beschikt over een eigen zit/slaapkamer die u naar eigen smaak kunt inrichten met eigen meubeltjes. Het sanitair deelt u met enkele andere bewoners. De woonkamer en keuken deelt u met de overige gemiddeld 6 bewoners. De inrichting en uitstraling van de woning is warm en huiselijk. Wij hopen dat het voor u bijdraagt aan een ‘thuisgevoel’. Als het mogelijk is, dan kunt u zelf meewerken aan de dagelijkse huishouding. Uw familie en vrienden  zijn van harte welkom en kunt u ontvangen op uw eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer.

Zorg en welzijn

Er is 24-uur per dag zorg en nabijheid aanwezig. In overleg met u leggen we in een zorgplan vast hoe de zorg vormgegeven wordt. Daarnaast vinden we het welzijn even zo belangrijk en bieden we u een dagbestedingsprogramma aan. Dit leggen we samen  met u vast in een welzijnsplan. Hieronder vallen arbeidsmatige werkzaamheden, de tuin, ‘pen en papier’-groep en dergelijke. We kijken met u en eventueel met uw naasten naar wat passend is voor u, gezien uw achtergrond, leefstijl, interesses, opleiding en/of werkervaring. Het is voor ons een uitdaging om het wonen in Norschoten zoveel mogelijk te laten aansluiten op het wonen zoals u dat thuis deed.

Vakantie

Elk twee jaar gaan alle 12 cliënten samen op vakantie. Hiervoor wordt door de deelnemers gespaard, onder andere door  de verkoop van eigen gemaakte artikelen en door verkoop op de jaarlijkse braderie.

Voor aanmelding is het nodig dat u over een passend CIZ-zorgprofiel voor verpleeghuiszorg beschikt.