24 mei 2023

Duofiets Barneveld te leen

twee personen op een duofies

Wethouder Jolanda de Heer heeft 17 mei 2023 op Het Schaffelaar Erf het startsein gegeven voor Duofiets Barneveld. Duofiets Barneveld is een initiatief van  Welzijn Barneveld en Zorgorganisatie Norschoten met als doel om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven buiten te fietsen.

Meer bewegen en sociaal contact

Jolanda de Heer: “In Barneveld streven we naar een zo gezond mogelijke generatie. Het is belangrijk dat iedereen in beweging blijft. Mooi dat deze organisaties elkaar hebben gevonden en zo voor mensen met een beperking een beweegactiviteit mogelijk maken. Ik hoop dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van Duofiets Barneveld.”

Duofiets Barneveld

Dankzij sponsoring is de eerste elektrische duofiets aangeschaft. De duofiets is te gebruiken voor thuiswonende inwoners die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Het doel hiervan is om ook voor deze inwoners een sociale manier van bewegen mogelijk te maken. Ook de bezoekers van het Dagcentrum Norschoten Schaffelaar zullen gebruik maken van deze fiets. Heerlijk buiten in beweging zijn is niet voor iedereen makkelijk te realiseren. Voor hen biedt Duofiets Barneveld voordelen. Het zorgt ervoor dat je samen in beweging bent en even kunt genieten van de natuur. En het kan een fitter gevoel geven. Ook het sociale aspect is belangrijk: het biedt de mogelijkheid een praatje maken tijdens de fietstocht. De duofiets is niet bestemd voor een bepaalde leeftijdsgroep. Ook jongeren met een beperking kunnen bijvoorbeeld samen met hun mantelzorger gebruikmaken van de duofiets. De fiets staat gestald op het Schaffelaar Erf.

Vrijwilligers duofiets

De duofiets wordt bestuurd door een duofiets-vrijwilliger. Wierd Baarda is zo’n vrijwilliger die wekelijks met een cliënt van Norschoten fietst. Baarda: ‘Wat voor mij heel gewoon is, is dat niet altijd voor iedereen. Vrijwilligerswerk doe je niet voor jezelf, maar je krijgt er wel veel voor terug. Ook ik geniet ervan als ik die glimlach zie bij de cliënt met wie ik lekker buiten fiets.’ Lijkt het u leuk om met iemand te fietsen als duofietsvrijwilliger, dan kunt u zich opgeven bij maatjes@welzijnbarneveld.nl of bij vrijwilligers@norschoten.nl

Aanmelden voor de Duofiets Barneveld

Wilt u ook fietsen met de duofiets, lekker de natuur in? Neem hiervoor contact opnemen met Duofiets Barneveld via Welzijn Barneveld, telefoon 0342-74 50 04 of via maatjes@welzijnbarneveld.nl.

De aanschaf van de Duofiets Barneveld is mede mogelijk gemaakt door de Lionsclub Barneveld en het Sport- en Beweegakkoord Barneveld

Het is belangrijk dat iedereen in beweging blijft

Lijkt u het leuk om ook vrijwilliger te worden bij Norschoten? Kijk dan op de pagina voor vrijwilligers.